Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 7 juni 2013

Veckobrev v 24

Nu är detta det sista veckobrev jag skriver till er.

Vill börja med att tacka för en trevlig kväll i scoutparken.

I veckan har vi arbetat med våra sagor och kommer att fortsätta med det nästa vecka också.

I matten har vi arbetat med multiplikation. De sista dagarna ska vi arbeta med geometriska kroppar som rätblock, kon, klot, cylinder och prisma.

I vårt tema ”kropp och hälsa” har vi pratat och testat vårt sinne lukt. Barnen fick lukta och gissa på olika kryddor.

I måndags besökte barnen Fritidsklubben. De ville börja där direkt så nu har det något att se fram emot till hösten.

I tisdags var vi på en härlig och rolig utflykt. Barnen undersökte och lekte på tekniska museet. Den guidade turen i fängelsetornet var spännande. Guiden berättade om Malmöhus slott, hur det en gång hade varit danskt men blev svenskt. Kungen ville inte bo där så det blev ett fängelse. De sägs att det spökar på slottet och att det är fångar som spökar där. Vi gick ned till fängelsehålorna som tidigare hade varit ett kanontorn. Där berättade guiden hur de hade arbetat där när slottet var danskt och att det sen hade suttit många människor, både vuxna och barn där som fångar. Han berättade en saga om en pojke som arbetade för kungen och hur han förgiftade den elaka kungen. Här är några foton.






På måndag får vi besök av en flicka som ska börja i klassen till hösten. Även Ina och Cecilia kommer och träffar klassen.

På eftermiddagen har Ulla utmanat barnen på vattenbus. Barnen får ta med sig något de kan spruta vatten med och ombyte av kläder eller badkläder och handduk.

På onsdag städar vi klassrummet och tar hem allt. Ta med några papperskassar som är namnade så barnen kan packa allt de har i sina lådor och även tömma kapprummet.Det kommer också vara lite roligheter med fotboll och brännboll där 5:orna utmanar vuxna. På em. ska vi ha filmmys. Det är belöningen för att de har tränat på att plocka undan tyst.

På torsdag är det skolavslutning. Information om den har ni fått tidigare. Efter den gemensamma avslutningen samlas vi i klassrummet där vi fikar och kramar om varandra.

 

I vecka 24 har vi som mål:

·         Läs- och skrivutveckling, skriva sagor.

·         Ma, geometriska kroppar

·         So/No, Kropp och hälsa, våra sinnen, smak, känsel

v. 24
skola
fritids
Måndag
Besök av ny flicka och Ina
Vattenbus
Utelek
Tisdag
 
 
Onsdag
Städa, Brännboll/fotboll, Filmmys
 
Torsdag
Skolavslutning
 
 
Fredag
Sommarlov
 

 
Trevlig helg!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar