Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 6 december 2013

Veckobrev v 50

Tack alla för en trevlig Julmarkand. Det var flera barn som blev ledsna för att de inte fick köpt en ljuslykta. De kan få ta med sig en glasburk så kan de få göra en på fritids om de vill.

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven L.

 


Vi har läst,pratat, pysslat och skrivit om Lucia. De fick höra berättelsen om Lucia som bodde i Italien för länge sedan. Kejsaren i Rom ville ha all makt så han bestämde att alla som var kristna skulle dödas. Lucia brydde sig inte om det och fortsatte att be till Gud. Soldaterna kom för att ta henne men en osynlig mur skyddade henne. Till slut fick de tag i henne ändå. En annan berättelse är att en soldat förälskade sig i hennes ögon. Lucia skar då ut ögonen och gav honom dem. Hon blev sedan de blindas helgon. Med sina ljus lyser hon upp mörkret. I Italien firar man sankta Lucia den 13 december. I Sverige lyser vi upp den mörkaste tiden med Lucia firande.  

I matten har vi arbetat med att dela talet 8 och löst kluringar som döljer sig i vår adventskalender. Nästa vecka fortsätter vi med talet 9 och fler mattekluringar.

I torsdags fick vi ljudabsorberande plattor i taket. Vi fick en annorlunda dag med ett besök på församlingshemmets julkrubba och lek på fritids.

På besöket på församlingshemmet fick vi höra berättelsen om Maria, Josef och Jesus. Barnen agerade skådespelare och vi sjöng.
 

Nu har köpt hörlurar så att de hör vad de skriver utan att störa andra runt omkring. Här diskuterar de vad de ska skriva.

 
 Med lurarna kan de både höra och se när kamraten skriver.
 
 

Nästa vecka ska vi arbeta kring bokstaven  N. Vi kommer att prata om Nobel, vem han var och vad han gjorde och varför vi har Nobeldagen. Vi ska äta Nobelmiddag med fint dukade bord och fin mat. Denna dag får barnen gärna klä sig lite fint så att det känns lite högtidligt.

Ta med något till N-bordet.
 
På fredag firar vi Lucia på skolan. 4:orna lussar för oss och bjuder på fika.
 
Denna vecka blir det den sista läsläxan för denna termin. Vi fortsätter vi att träna på småord.


v. 50
skola
fritids
Måndag
Veckans bokstav N
aktivitet
Tisdag
Tema: Nobel
Utedag
Onsdag
Kör
aktivitet
Torsdag
Musik
Idrottshallen
Fredag
Lucia
Inneidrott, ta med idrottskläder och handduk
Läsläxan klar                                      
 
aktivitet

 
Trevlig helg!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar