Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 24 augusti 2012

Veckobrev v.35

Vi har börjat så försiktigt denna vecka med mycket utevistelse och korta arbetspass. Vi har pratat om sommaren och spelat sommarlovsbingo, där jag läste påståenden och de fick lägga brickor om det stämde in på dem. När de fick en bingorad, fick de berätta. De har rita badkläder och skrivit om något de har gjort. Nu hänger alla badkläder på ”tork” (se bilderna).

Vi har börjat på nästa läsebok om Tor och hans vänner. Den kommer vi mest att jobba med här i skolan i år. Det vi har gjort i matte har jag skrivit om tidigare i bloggen. Under hela 1:an arbetade vi med ”Året runt”. Nu har vi slutit cirkeln med att ha pratat om kräftor, hur de fångas och kräftkalas.

I veckan som kommer har vi som mål i.
  • Läs- och skrivutveckling, träna på att läsa och förstå genom att läsa en text och följa instruktionerna. Vi ska träna på att skriva meningar med stor bokstav och punkt genom att sätta ihop ord till tokiga meningar som ex. ”En tjock loppa simmar i boken.” Vi ska också träna på alfabetisk ordning.
  • Matten, träna på att läsa av tal mellan 20-100. Vi arbetar med tiostavar och ental för att de ska lära sig skillnaden på siffrors värde. Vi ska också arbeta med talens grannar ___67___. Vad som kommer före och efter.
  • So/No, prata om allemansrätten, vad man får och inte får göra när man är ute i skog och mark.
  • Läxa, vi har inga läxor denna vecka. Nu koncentrerar vi oss på att komma igång med arbetet i skolan.

v. 35
skola
fritids
Måndag

Idrottshallen
Tisdag
Mette på fortbildning, Vladimir är i klassen.
Båtlekan
Onsdag
Elevens val, Kör, alla följer med de två första veckorna för att prova på.
Utelek
Torsdag
Slöjd
Fredag
Musik
Idrott, utomhus.

Ulla har semester hela v.35
Simundervisningen börjar 5/9.
Torsdag den 6/9 är det FOTOGRAFERING. Då tas det både klassfoto och individuellt foto.



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar