Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 7 december 2012

Veckobrev v.50

Denna vecka har vi startat upp det spännande temat ”Rymden”. Barnen är flitiga och intresserade. Vi håller på att skapa vår egen rymdbok med fakta om rymden.

I matten har vi arbetat med addition i talområdet 0-100. Vi har arbetat både med att skriva hur vi tänker i flera led och räknat med hjälp av olika strategier som 10-kompisar och tvillingar. Nu börjar de bli säkra på hur de ska tänka så en del skippar att skriva ut varje tankeled och räknar snabbare i huvudet vad det blir. De är också duktiga på att lösa dagens kluring i vår julkalender.

Vi har arbetat med synonymer denna vecka. Det är inte alltid så lätt att hitta andra ord som betyder samma sak. Genom detta arbete berikas barnens ordförråd. Prata gärna där hemma om olika ord som betyder samma sak.

I simundervisningen denna vecka hade vi klädsim. Det var tungt att simma tyckte många barn, men de kämpade på bra. De simmade mellan 150m till 300m. Det var nyttigt att känna på.

Även denna vecka spelade vi bingo på engelskan. De börjar snappa upp ett och annat ord nu.

Vi var och såg ”Edward Tulanes fantastiska resa” i går. Det var en fantastisk föreställning. Det var en kvinna som spelade alla rollerna själv. Hon gjorde det så bra att barnen nästan trodde det var fler skådespelare med. Barnen kände ju till historien så de levde sig verkligen in i den.

Jag berömde era barn i dag eftersom de klarade att hålla hemligheten om hur många bönor det var i burken. Det var 1415 bönor i burken. Den som kom närmast var en flicka i 3c. Hon gissade 1427.

Nästa vecka på måndag är det Nobel dagen. Vi ska ha ett litet Nobeltema denna dag med lite fakta och utmaningar. Vi ska sen duka fint och äta Nobelmiddag.

På torsdag är det Lucia. På morgonen ska vi titta på skolans Luciatåg.

I vecka 50 har vi som mål i:
·    Läs- och skrivutveckling, Barnen läser en stund varje dag och gör små uppgifter till det. Det är sista veckan som vi skriver lotter. Vi arbetar vidare med synonymer och faktatexter.
·    Matten, Vi ska jobba kring statistik och göra olika diagram.
·    So/No, Nobel och Rymden
·    Läsläxa, fortsätt att läs hemma.
·    Skrivläxa, inga fler skrivläxor innan jul.
·    Matteläxa, se i deras bok. Ta med den på måndag.

v. 50
skola
fritids
Måndag
Matteläxa till måndag
Nobeldagen
Jul pyssel
Tisdag

Utedag
Onsdag
Bad
Jul pyssel
Torsdag
Lucia
Idrottshall
Fredag
Idrott
Bibliotek Delfinerna tar med böcker och lånekort.

Jul pyssel

Dagens julkluring 7 december

         Kluriga julklappar
         Din julklapp är inte i det största paketet.
         Din julklapp är inte i det minska paketet.
         Din julklapp är inte i paketet i mitten.
         Din julklapp är inte i ett paket med rosett på.
         Din julklapp är inte i ett fyrkantigt paket.
         Vad tror du är i paketet?

(Tyvärr så kan jag inte få in bilderna på paketen. Ni får rita paket själva. Det ska vara sju paket i olika storlekar och med eller utan rosett. En rund, en cylinder formad, några rektangulära och kvadratiska.)
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar