Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 14 december 2012

Veckobrev v.51

Denna vecka har vi pratat om vår galax Vintergatan, stjärnor och stjärnbilder. Nästa vecka ska vi titta mer på att stjärnhimmeln inte ser likadan ut året runt.

I matten har vi arbetat med statistik. Vi har under hösten dagligen bokfört vilket väder vi har haft och det har vi använt nu när vi har arbetat med statistik. Barnen har byggt och skapat både stapeldiagram och cirkeldiagram kring hur många soldagar, mulna dagar, regndagar mm. vi har haft. Statistik över temperaturen har de visat genom ett linjediagram. Det visade sig att hösten har varit torr, ganska solig men mest mulet. Gul=sol, grön=halvklart, svart=mulet och blå=regn. Vi har bara mätt skoldagar. Målet med att arbeta med statistik är att barnen ska kunna förstå och läsa av och konstruera olika diagram. De möter statistik över allt. De berättade bl.a att i något dataspel som de spelar, visas framgångarna i ett diagram. De har även sett diagram i tidningar.










Vi har arbetat med synonymer även denna vecka.

Nu går vi in i sista veckan för höstterminen.

På tisdag ska vi ha en julpysseldag tillsammans med F-klassen och 1b. Om barnen vill göra apelsin med nejlikor så får de ta med sig en apelsin. Nejlikor har vi. De ska även ta med sig en låda, ex. 2l glasslåda, som de kan lägga sitt julpyssel i.

På torsdag är det julavslutning. Skoldagen är 8.15-12.15.

På onsdag har vi elevens val avslutning. Vi samlas i musiksalen. Kören sjunger och de andra grupperna visar vad de har arbetat med. Vi åker till badet som vanligt.

I vecka 51 har vi som mål i:
·    Läs- och skrivutveckling, vi läser och skriver faktatexter till vårt rymdtema
·    Ma, Vi arbetar med problemlösningar.
·    So/No, Rymden
·    Inga läxor

v. 51
skola
fritids
Måndag
Sista matteläxan lämnas in
Jul pyssel
Tisdag
Julpysseldag
Onsdag
Bad
Torsdag
Julavslutning
Fredag
LOV



Trevlig helg!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar