Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 29 augusti 2014

Vecka 35

Första hela vecka har bara rusat fram. Vi har gjort massor av saker. Lite av vad vi har gjort i veckan kan ni läsa om i förra inlägget. Där har två barn i klassen själv skrivit. Det är nytt för i år. Varje vecka kommer två barn att skriva om veckan som har gått. Vi jobbar mycket med att medvetandegöra vad vi gör i skolan och varför. Detta är ett led i att förmedla sitt lärande vidare till andra.

På måndagar jobbar vi med vår Mål-bok. Då pratar vi om vad vi ska arbeta med under veckan, vilka mål vi ska sträva efter och hur vi ska nå dem. Barnen har en bok som de klistrar in planeringen i. På fredagar utvärderar vi veckan och skriver i bloggen. Varje dag pratar vi om förmågan vi ska träna och väver in den i vårt arbete. T.ex denna vecka har vi tränat på förmågan "Kommunikation". När vi arbetade med talen 0-100 så fick de lägga ut remsor med talen i rätt ordning. Därefter fick de välja ut sina favorittal. De fick säga dem och förklara varför de valt just dem för sin kamrat. Kamraten fick sen berätta för gruppen om den andres favorittal. Här tränar vi matte och kommunikation samtidigt.


Jag kan berätta om           Jag kan förklara            Jag kan diskutera
min åsikt.                    varför jag tycker           min åsikt med
                            så.                       andra.


Vi har haft besök av Anna-Carin vår bibliotikarie som hade bokprat och inspirerade med många bra böcker. Titta gärna på bibliotekets blogg www.bokgrodan.se (det finns en direktlänk längre ned i högra marginalen)

Som ni läste i barnens blogginlägg så har vi börjat arbeta med vår hembygd. Vi har titta på Sverige och att här i Skåne är det mycket jordbruksmark och många bor här. Vi har backat 1000 år bak i tiden och tittar på hur det såg ut här då. Vi har besökt Uppåkrastenen som står i en trädgård här i Hjärup. Vi har pratat om runskrift och skrivit våra namn med runor. Vi läser boken "På uppdrag i Uppåkra" av Erik Magntorn. På tisdag ska vi gå till utgrävningarna och få en guidad tur. Vi ska få reda på hur husen såg ut, hur folk bodde och vad de gjorde.

På fredagar tittar vi på Lilla aktuellt och diskuterar aktuella frågor. I dag blev det diskussion kring ebola i Afrika och vulkanutbrott på Island. Återigen för att träna på att uttrycka sin åsikt, förklara varför och diskutera.

I dag har barnen fått med sig läsläxa hem. Läsläxan är från fredag till fredag. Mer info om den får ni med läxan.

Nästa vecka ska vi fotograferas på torsdag eftermiddag.

Jag vill be er som inte har lämnat in lappar kring vaccination, kontaktuppgifter och fritids att göra det snarast.



V.36SkolaFritids
MåndagMusik
TisdagSlöjd
OnsdagKör
TorsdagIdrott Fotografering

FredagLäsläxa

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar