Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 22 augusti 2014

Veckobrev v 34 nu med foto

Så då är vi igång igen :-)

Denna vecka har vi pratat om olika vädertyper och temperatur. Vi har bekantat oss med Anders Celsius, vem han var och att han står bakom Celsiusskalan som vi använder för att mäta temperaturer. Vi har tränat på att läsa av temperaturer. Det är lite klurigt men de flesta har fått kläm på att man utgår från 0 och läser uppåt om det är plusgrader och nedåt när det är minusgrader. Varje dag ska vi nu läsa av en termometer och notera det. Så småningom ska vi använda oss av uppgifterna i matten.


Här tränar de på att läsa av temperatur i form av ett Bingospel.

Vi har också pratat om att klimatet i Sverige är lite olika och att naturen ser olika ut i Sverige. Barnen har fått färglägga en karta som visar var vi har fjäll, skog, sjöar och odlad mark i Sverige. De såg då att en stor del av Sverige består av skog. Nästa vecka ska vi prata om var folk bosätter sig och varför.

Barnen har också berättat om sin sommarläsning och skrivit om den. Det blev små fina texter. Nästa vecka ska vi fira alla duktiga sommarläsare.

Vi har pratat om vilka förväntningar barnen har på år 2. Här på ordmolnet kan ni se vad de sa. Mycket av det kommer vi att arbeta med. Vi har också pratat om att vi också har förväntningar på att de kommer att arbeta flitigt och göra sitt bästa. Det har de redan visat denna vecka.



I matten kommer vi ett tag framåt att arbeta med talen 0-100. Målet är att de ska bli säkra på att räkna till 100, veta talen för och efter ett givet tal, kunna läsa av tallinjen, räkna i tio- och femsteg. Positionssystemet med ental, tiotal och hundratal, udda och jämna tal, hälften och dubbelt mm.

Vi kommer att arbeta vidare med läsfixarna för att träna läsförståelse. De kommer också att träna på att forma bokstäver och skriva med penna.

Nästa vecka har de slöjd för första gången. Det är viktigt att de har inneskor annars får de inte gå in i slöjdsalarna eftersom det kan ligga spik eller nålar på golvet.



V.35SkolaFritids
MåndagMusik
TisdagSlöjd
OnsdagKör
TorsdagIdrott

Fredag


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar