Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 2 december 2011

Veckobrev v 49

Veckobrev v 49                                              

I veckan som gått har vi arbetat med bokstaven Ä. Det har inte varit så lätt att hitta saker på ä men lite älgar och äpplen hamnade på bokstavsbordet. Vi har i veckan tränat på att skriva fina bokstäver.  

I matten har vi delat talet 8. De har verkligen förstått hur det går till nu. Vi jobbar på olika sätt både praktiskt, tillsammans och enskilt.

I onsdags pratade vi om jul. Vi tittade på ett avsnitt av ”Alla vi barn i Bullerbyn” Där fick vi se hur man firar jul förr. Efteråt pratade vi om hur vi firar jul och hur man firar jul på Island med alla sina 13 tomtar.
Här är vår kalender. Barnen drar ett nummer och numret tillhör ett barn som då får ta sin påse.
 








I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven T. Ta gärna med något som börjar på bokstaven T till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven T och vi ska träna på att skriva den fint. I ”Vi läser” kommer vi att skriva till bilder och träna på att skriva ord med de bokstäver vi har tränat på hittills. 
  • Matten Vi fortsätter arbetet med att dela tal. Vi delar talen 9.
  • So/No Nästa vecka ska vi prata om Nobel eftersom det är Nobeldagen på lördag. Vi ska göra lite experiment och prata om vem han var. På fredag serveras det Nobelmiddag. Vi ska duka lite fint.


v. 49
skola
fritids
Måndag
Läsläxa kommer med hem
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Nobeltema
Julpyssel
Torsdag
Läsläxa klar.
Fredag
Idrott



Trevlig vecka
Mette, Gundela och Ulla











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar