Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 9 december 2011

Veckobrev v 50

I veckan som gått har vi arbetat med bokstaven T. På bokstavshyllan har det kommit en del tomtar, te, tärningar, tidningen Tom & Jerry och boken ”Tidningsmysteriet”. Det är kul att se alla idéer på vad som passar till veckans bokstav.
I matten traskar vi vidare med arbetet kring att dela tal. Vi har delat talet 9 och ska i nästa vecka arbeta med det viktiga talet 10. Det är riktigt bra om talkompisarna till 10 är riktigt befäst. Det underlättar mycket i framtida matten.

Denna vecka har vi uppmärksammat Alfred Nobel och Nobelpriset som ni har sett i tidigare inlägg.

Nästa vecka, på tisdagen, ska vi fira Lucia. På morgonen ska 4:ornas kör lussa för oss. Resten av dagen ska vi julpyssla tillsammans med F-klassen och 2:orna. Till pysseldagen kan barnen ta med sig en apelsin och ett vanligt smalt stearinljus, samt en 2l låda. Apelsinen och ljuset ska de få dekorera och lådan är till för att ta hem ömtåliga saker. 


I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven F. Ta gärna med något som börjar på bokstaven F till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven F och vi ska träna på att skriva den fint.
  • Matten Vi fortsätter arbetet med att dela tal. Vi delar talet 10.
  • So/No Vi kommer att prata om traditionen Lucia.


v. 50
skola
fritids
Måndag
Läsläxa kommer med hem
Idrottshallen
Tisdag
Lucia, julpysseldag
Båtlekan
Onsdag

julpyssel
Torsdag
Läsläxa klar.
Fredag
Idrott


Trevlig helg 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar