Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 1 juni 2012

Veckobrev v 23


Nu går vi in i näst sista veckan. Vi har börjat med att avsluta alla projekt vi har haft i gång. I matten tränar vi även denna vecka på att räkna i talområdet 0-20, träna på talets grannar och arbeta kring begreppet par. Vi bygger och kostruerar en hel del också.

Våra tistelfjärilar har ”kläckts”. Det blev fyra levande fjärilar som blev vackert brunvita. I dag släppte vi ut dem i det fria.


I veckan har vi skrivit färdig sagorna så nästa vecka ska barnen få läsa upp dem för varandra.

Projektet ”Skapande skola” avslutades i dag med dansuppvisning av duktiga dansare som dansade street danc och Hiphop. Sen gick vi runt på skolan på vernissage och åt salta pinnar och drack juice.

 Vårat bidrag till utställningen.

I veckan som kommer har vi sista läxan innan sommarlovet. På tisdag ska vi ha en liten halvdagsutflykt till Uppåkra utgrävningar och gå på en guidad tur. Barnen behöver inte ta med matsäck. Vi tar med fika och sen äter vi lunch på skolan. På eftermiddagen ska de få ha drama med Anders Juhlin. Hem och Skola sponsrar detta evenemang.

På fredag är det Småstjärorna hela dagen. F-2 har uppträde utan tävlingsmoment. 3-5 tävlar och då är vi publik.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi tränar på att skriva och stava ljudenliga(ord som stavas som de hörs). I våra temaarbeten tränar vi skrivandet i sagotemat.
·                   Läsläxa ”Vi läser” s. 164-172, svara på frågorna.
·                   Matte Vi räknar med tal upp till 20
·                   Matteläxa i Spindeln s.17-19
·                   Ingen idrott, det är Småstjärnorna i stället



v. 23
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag Matteläxa till fredag
Idrottshallen
Tisdag
Utflykt till
Uppåkra utgrävningen.
Drama med Anders
Båtlekan
Onsdag
Lov

Torsdag
Läsläxa klar
Utelek
Fredag
Matteläxa klar
Småstjärnorna

















På skolavslutningsdagen efter den gemensammma avslutningen i Idrottshallen önskar vi er välkomna till klassrummet för en gemensam avslutning. Vi beräknar att vara färdiga ca 11.30 beroende på hur lång tid det tar i Idrottshallen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar