Kul att kunna

Kul att kunna

torsdag 14 juni 2012

Viktig information inför skolavslutningen


INFORMATION KRING SKOLAVSLUTNINGEN PÅ HJÄRUPS SKOLA .
Som tidigare meddelats kan vi inte ha skolavslutningen i Idrottshallen i år.
Jag och Krister är de första att beklaga att vi inte kan vara i idrottshallen vid skolavslutningen.
Under de senaste åren har vi som bekant firat i idrottshallen. Vi diskuterade detta arrangemang med såväl Hem- och Skola som på Skolrådet. Vi var alla mycket nöjda med att oavsett väder hålla avslutningen i idrottshallen.
Visserligen var vi många deltagare i idrottshallen men vi gjorde bedömningen att eftersom vi inte hanterade eld och vi hade alla dörrarna ut mot skolgården öppna, fanns ingen fara i att vara många i salen.
Även i år var planerna detsamma.
Men i slutet av förra veckan fick vi meddelande från chefen för räddningstjänsten Mikael Marklund, att föräldrar hört av sig till honom med farhågor om att säkerheten inte var acceptabel i bla vår idrottshall om vi valde att ha avslutningen där.
Efter att ha diskuterat detta besked valde vi att sätta säkerheten före möjligheten till en avslutning för alla i idrottshallen.
Beslutet fattade vi i måndags.
Det som då stod till buds var att återgå till en avslutning på torget. Alla är självklart välkomna dit även om vi vet att utsikten inte blir den bästa för alla.
Vi måste naturligtvis ha ett alternativ vid ev regnväder. Alternativet är då som följer:
Efter diskussioner idag med representant för Räddningstjänsten kom vi fram till en kompromiss vad gäller Idrottshallen:
  • alla barn och pedagoger tillåts vara på idrottshallsgolvet med tydliga instuktioner om   utrymningsvägar
  • på läktarna får föräldrar till åk 5 vara, även dessa med tydliga anvisningar om utrymningsvägar.
  • antalet vuxna på läktaren är begränsat tilll 150 personer
På detta sätt får föräldrarna till våra åk 5 delta i avslutningen. Det är viktigt att alla andra föräldrar respekterar denna begränsning av hänsyn till åk 5 föräldrarna.

Vi har under åren diskuterat olika andra alternativ till skolgården och idrottshallen men inte lyckats hitta ett alternativ som rymmer alla
Vi har i mail fått olika förslag till ersättningslokaler. Inga av dessa bedömer vi som möjliga.
  1. Avslutning i kyrkan är inget alternativ. Främst beroende på att inte heller kyrkan rymmer alla. Tidigare avslutningar i kyrkan byggde på tre olika avslutningar beroende på vilken klass barnen gick i. Enligt Räddningstjänsten får enbart 300 personer vistas i kyrkan så även om vi har tre avslutningar ryms inte alla barn, lärare och föräldrar där.
  2. Avslutning i Församlingshemmet är inte heller ett alternativ. Där ryms högst en klass med tillhörande vuxna.
  3. Varje klass har sin egen avslutning är inte heller en bra ide. För oss är det viktigt att skolans avslutning är gemensam för alla barn och vuxna på skolan. Dessutom är det inte de enskilda klasserna som framträder utan årskursvisa körer.

Tyvärr kom beskedet om restriktionerna kring avslutning i Idrottshallen så sent att vi inte på ett bättre sätt kunnat förbereda oss och er på de förändrade förutsättningarna.
Det är självklart viktigt att skolavslutningen blir en trevlig högtid för såväl barn, personal och föräldrar. Detta har varit vår ambition.

Med hopp om bra väder imorgon!

Agneta C och Krister Å 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar