Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 23 november 2012

Veckobrev v 48

Denna vecka har vi avslutat vårt tema kring ”Vårt samhälle”. Vi tittade en gång till på powerpointen och pratade kring de fem stora religionerna. Barnen var duktiga och visade att de kom ihåg en hel del. Vi har också tittat på vilken betydelse kristendomen hade i skolan och samhället förr.

Det åligger oss att försöka synliggöra lärandet för barnen. Det är inte så lätt att se eller förstå för dem, men nu när hela arbetet är klart berättade jag för dem vad läroplanen säger att vi ska ha arbetat med och vad man ska förstå. Jag har skrivit om texten till lite enklare språk. Vi checkade av och barnen fick berätta vad de hade lärt sig. Är ni nyfikna så sitter det på väggen i trappan vid kartan tillsammans med Fyndboken och boken om Hjärup.

I matten har vi arbetat med symmetri. Vi har ritat och skapat symmetriska figurer och mönster. Barnen har gett varandra uppgifter genom att hitta på ett mönster som kamraten ska rita speglingen till så figuren blir symmetrisk. Det var inte helt lätt. De har använt speglar för att upptäcka symmetriska figurer. Nu vet barnen vad en symmetrisk form är och var symmetrilinjen går i olika figurer. De har även ett hum om vad spegling och reflektion är. Även här har vi tittat på vad och varför vi lär oss om symmetri. Det sitter också uppsatt på väggen. (se tidigare inlägg)




Vi har arbetat med faktatexter denna vecka. Vi har tränat på att läsa, förstå och skriva faktatexter. Som stöd till att skriva en faktatext har vi tränat på att göra tankekartor.

I simundervisningen denna vecka fick barnen träna på livräddning. De kastade ut en boj och drog in en kompis via ett rep eller hoppade i och drog in kompisen i bojen.
Vecka 49 är det klädsim. Jag informerar mer om det i nästa veckobrev.

Delfinerna hade bokprat i dag. Denna grupp var lika duktiga som Kolingarna. Barnen var mycket engagerade och flera hade med sig boken de läser. Kul och givand.

I nästa vecka får vi besök av två föräldrar som berättar om sina yrken. Det är David, Adams pappa som berättar om att vara barnläkare och Sofia, Ellens mamma som berättar om hur avfall tas omhand.

I vecka 48 har vi som mål i:
·    Läs- och skrivutveckling, Barnen läser en stund varje dag och gör små uppgifter till det. Vi fortsätter att arbeta med faktatexter.
·    Matten, Vi räknar vidare i talområdet 0-100.
·    So/No, Yrken
·    Läsläxa, fortsätt att läs hemma.
·    Skrivläxa, Arbetsuppgift till bokcirkelträffen. Kolingarna har en bokuppgift till 30/11.
·    Matteläxa, Alla tränar på öppna utsagor men den är individuell och klistras in i matteskrivboken. Ta med den på måndag.

v. 48
skola
fritids
Måndag
Matteläxa till måndag
Sofia berättar om avfallshantering
Förberedelse till Jul basaren
Tisdag
David berättar om barnläkaryrket
Utedag
Onsdag
Bad
Förberedelse till Jul basaren
Torsdag

Idrottshall
Fredag
Idrott
Bibliotek Delfinerna tar med böcker och lånekort.
Skrivläxa: Kolingarna har bokcirkel, ta med den bok de läser och skrivhäftet ”Bokcirkel”
Förberedelse till Jul basaren



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar