Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 16 november 2012

Veckobrev v.47

Vi har haft en bra och trevlig vecka där barnen verkligen har arbetat flitigt. Besöket av Annah som berättade om sitt yrke som präst inledde minitemat olika religioner som finns i vårt samhälle. Vi har pratat om Kristendom, Judendom, Islam och något lite om Buddism och Hinduism. Vi har då tittat på symboler, byggnader, förkunnare, skrifter, högtider, kläder, vilka likheter och skillnader det finns. Vi fortsätter nästa vecka med detta tema och pratar då också lite om vilken betydelse kyrkan hade förr i Sverige. Målet är att barnen ska känna till några olika religioner.

I matten har vi denna vecka jobbat med att subtrahera större tal som 35-24. Då använder vi strategin lägg att ta bort tiotalen först och sen entalen. Dvs 35-24=35-20-4=15-4=11.

Ännu en vecka med flitig läsning. För nuvarande har vi ca 50 lotter. Det innebär att barnen hittills har läst 400-500 sidor tillsammans. Det är inte dåligt. Heja på!

Kolingarna hade bokprat i dag. Det var riktigt trevligt och barnen var mycket engagerade. Flera hade med sig boken de läser och de var duktiga på att berätta om boken och redovisade fint sin hemuppgift.

Nästa vecka när Delfinerna har bokprat kommer Annika, vår lärarstuderande, och är med. Hon har en fältstudiedag.

I vecka 47 har vi som mål i:
·    Läs- och skrivutveckling, Barnen läser en stund varje dag och gör små uppgifter till det. Vi ska arbeta med faktatexter. Att läsa en faktatext är lite annorlunda än att läsa skönlitteratur. Vi ska läsa dem och förstå dem genom att kunna svara på frågor kring dem och plocka ut det viktigaste. Vi ska också träna på att skriva faktatexter med hjälp av tankekartor.
·    Matten, Vi ska arbeta med symmetri denna vecka.
·    So/No, Vår närmiljö. Vi arbetar kring olika religioner som vi har i vårt samhälle.
·    Läsläxa, fortsätt att läs hemma.
·    Skrivläxa, Arbetsuppgift till bokcirkelträffen. Delfinerna har en bokuppgift till 23/11.
·    Matteläxa, Den är individuell och klistras in i matteskrivboken. Ta med den på måndag.

v. 47
skola
fritids
Måndag
Matteläxa till måndag
Gemensamma lekar
Tisdag

Utedag
Onsdag
Bad
Gemensamma lekar
Torsdag

Idrottshall
Fredag
Idrott
Bibliotek Kolingarna tar med böcker och lånekort.
Skrivläxa: Delfinerna har bokcirkel, ta med den bok de läser och skrivhäftet ”Bokcirkel”
Gemensamma
lekar



Trevlig helg!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar