Kul att kunna

Kul att kunna

måndag 7 januari 2013

Veckobrev v 2

Välkomna tillbaka till en ny termin. Hoppas att ni har haft ett skönt lov. Nu går vi in på sista gemensamma terminen och det är en hel del som vi ska hinna med att uppleva tillsammans. Jag har möblerat om i klassrummet så det blir nya sittplatser och jag har även gjort nya grupper. Det känns kul med lite nystart.

Jag kommer denna termin att studera via lärarlyftet och läsa in behörighet i No/Teknik. Det innebär att jag kommer att vara borta fem dagar utspritt under terminen.

Det är bad på onsdag och idrott på fredag. Om barnen ska köpa märken på badet så lägg pengarna i en plastpåse eller portmonnä tillsammans med lappen. De lämnar in det när vi går in på badet och får tillbaka märket och växel efter badet. Detta sparar tid eftersom det är många som köper.

Elevens val denna termin kommer att ha lite nytt innehåll. Jag återkommer när vi har bestämt färdigt hur det ska se ut. Kören kommer att fortsätta så alla som vill vara med där är välkomna. Barnen kan börja fundera på det redan nu. Vi börjar med elevens val nästa vecka.

I vecka 2 har vi som mål:
·    Läs- och skrivutveckling, vi ska arbeta med motsatsord och träna på att läsa högt för varandra. Vi ska också träna på att berätta och återberätta om vad som har hänt under lovet.
·    Ma, vi arbetar färdigt med gamla boken och med problemlösningar.
·    So/No, Rymden, här fortsätter vi att prata om stjärnhimmeln och stjärnbilder.
·    Inga läxor denna vecka. Läxorna framåt ett tag kommer att vara att träna på att stava ord och en matteläxa. Läxorna kommer att vara från torsdag till torsdag. Fortsätt att läs mycket hemma.


v. 2
skola
fritids
Måndag
Studiedag
lek
Tisdag

Onsdag
Bad
Torsdag
Slöjd
Fredag
Idrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar