Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 11 januari 2013

Veckobrev v 3

Första veckan har varit väldigt bra. Barnen har varit duktiga på att komma in och sätta sig tyst och arbetat på bra. Det märks att de har blivit trygga med rutinerna och arbetet. Tyvärr blev det inget bad men nästa vecka är det som vanligt. Vi kommer också att starta upp elevens val nästa vecka. Valen denna termin är Körsång, pingis, sy korsstygn, skapa film och sagor på Ipaden. Kören har man hela terminen. De andra aktiviteterna har vi i tre perioder under terminen. De flesta barnen gjorde sitt val i dag i skolan. De som tog hem lappen lämnar den senast på tisdag (15/1).  I nästa vecka på fredag åker jag till Göteborg för första träffen på min kurs. Ulla är här så dagen blir i stort sett som vanligt.

I veckan som har gått har vi arbetat färdigt med förra terminens mattebok. De flesta är i stort sett färdiga med den. Det som är kvar lämnar vi. Ni får gärna räkna hemma i den. Vi kommer att arbeta med problemlösningar nästa vecka. Matteläxan är också problemlösningar. Många gånger räknar barnen ut snabbt vad svaret är men de har svårare för att förklara hur de tänkte. Genom att rita/skriva så blir de mer medvetna om vad de gör. Därför är det viktigt att de visar hur de räknade och inte bara skriver svaret.

I rymdtemat har vi pratat och arbetat kring solen och fortsätter med det nästa vecka.

Vi har arbetat kring motsatsord. Nästa vecka börjar vi arbeta med stavning. Vi koncentrerar oss på ord som barnen använder i sina texter så det kan verka enkelt i början. Mer instruktion om hur den läxan ska göras får ni med hem och kan läsas på bloggen på torsdag. Läxorna är numera från torsdag till torsdag. Det finns fortfarande möjlighet att gå på läxhjälp på måndagar 14.15-15.15.

På fredagarna fortsätter vi att gå till biblioteket. Denna termin får de låna max två kapitelböcker och inga andra böcker. Vi gör så för att lättare kunna hjälpa barnen att hitta rätt. Vi tar en paus med bokcirkel för att koncentrera oss på stavningsläxan. Fortsätt ändå att läsa mycket hemma.

Vi har nya grupper och barnen har valt nya namn. Grupperna heter nu Godisbitarna och Snöflingorna. Barnen vet själva vilken grupp de tillhör.

I vecka 3 har vi som mål:
·    Läs- och skrivutveckling, vi arbetar med motsatsord och stavning. Vi träna också på att läsa högt för varandra.
·    Ma, vi arbetar med problemlösningar.
·    So/No, Rymden, Solen
·    Ma läxa Problemlösning
·    Sv läxa Stava veckodagarna

v. 3
skola
fritids
Måndag


lek
Tisdag

Lämna in lapp om elevens val
Onsdag
Bad
Elevens val
Torsdag
Läxa till nästa torsdag i matte och svenska
Fredag
Idrott
Alla går till biblioteket, ta med lånekort



Trevlig helg!
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar