Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 8 februari 2013

Veckobrev v 7

I måndags gjorde vi ett rättstavningstest som alla barn i tvåan gör. Vill ni veta hur det gick är det bara att komma in och fråga. Vi har arbetat vidare med ”Detektivbyrån”. Barnen hade bra diskussioner kring vem som kan vara den skyldige. Det visar på att de har lyssnat, kan återberätta och dra egna slutsatser utifrån det vi fick veta i texten.
Barnen hade tränat på bra med rättstavningen. De ord som blev fel var ord med dubbelkonsonanter. Vi fortsätter att träna på sådana ord.

I matten har vi arbetat med positionssystemet. Barnen har arbetat med bl.a pengar. Vi har tränat på att läsa av höga tal och skriva höga tal.



I vårt rymdtema har vi arbetat med planeterna i solsystemet. Barnen har studerat en planet och skrivit om den. De delar med sig fakta om planeterna till varandra. På fritids kommer de att skapa planeter som sen ska hänga i klassrummet.

Teknikdag
På tisdag ska vi ha en teknikdag. Vi har ändrat lite i planeringen och kommer inte att arbeta kring is utan barnen ska i små grupper försöka konstruera något som får ett ägg att hålla när det släpps från andra våningen i klassrummet. Vi kommer att prata om vad det är som gör att ägget håller. Barnen kommer att arbeta i åldersblandade grupper. Har ni bubbelplast eller skumgummi hemma får ni gärna ta med det.

I vecka 7 har vi som mål:
·    Läs- och skrivutveckling, vi arbetar med vokaler och konsonanter och stavning. Vi tränar också på att läsa högt för varandra och arbetar med ”Dektektivbyrån”.
·    Ma, klockan, nu tränar vi på hela klockan
·    So/No, Rymden, planeter
·    Ma läxa till 14/2 ingen läxa över sportlovet
·    Sv läxa till 14/2 ingen läxa över sportlovet

v. 7
skola
fritids
Måndag

Alla hjärtans pyssel
Tisdag
Teknikdag
Utedag
Onsdag
Bad
Alla hjärtan pyssel
Torsdag
Läxdag (Skriv och matteläxa från 7/2)
Idrottshallen
Fredag
Idrott
Bibliotek, Snöflingorna tar med lånekort
Alla hjärtan pyssel



 Trevlig helg!



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar