Kul att kunna

Kul att kunna

måndag 7 april 2014

Sydafrika

I dag har Linda Ynner varit med oss i skolan och berättat om sin resa till Sydafrika. Där besökte hon en skola i Zululand. De var 1000 elever. Skolan hade inga fönster. Toaletten fanns i en egen byggnad på skolgården. Skolgården var en gräsmatta med mål på. Barnen gillade att spela fotboll. Till lunch fick de ris och grönsaker. De hade inga tallrikar utan fick maten i sina händer. Ganska praktiskt tyckte kökspersonalen eftersom det inte blev någon disk. På skolan hade de en dator till 1000 elever. Vi räknade ut att vår klass har en dator till fyra-fem elever. Alla eleverna hade skoluniform också, så det var mycket som var olikt med vår skola.


Vi fick också se olika djur som Linda hade sett när hon var på safari. Här fick vi se och känna på en spindeltråd. Den var starkt som ett snöre. De använder detta till att binda korgar.


 
Tusen tack Linda för entrevlig dag!

1 kommentar:

  1. Hej,
    Tack så jättemycket för att jag fick komma & berätta & vara med hela dagen hos er! Det var sååå intressant och skoj. Vilken underbar klass det är och vilket fint jobb ni gör.
    Önskar er en fin dag idag! :)
    Linda, Rasse mamma ;)

    SvaraRadera