Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 19 december 2014

Vecka 51



Så var sista veckan för denna termin avklarad. Det har gått i julens tecken. Vi har sett julspel, pysslat och lästa Marias lilla åsna. Pysseldagen var en härlig dag då barnen verkligen fick vara kreativa. Det klipptes, klistrades och bakades.

I matte har vi arbetat med överslagsräkning och introducerat ungefär lika med tecknet. Att räkna ihop tiotal är lätt men att räkna ut vad tre, fyra varor kostar precis är desto svårare. Det är bra att kunna när man ska ut och handla. Vi ska nästa termin arbeta med hur man lättast adderar och subtrahera flera tal. Då ska vi arbeta med algoritmer. Men innan dess ska vi arbeta med klockan. Träna gärna på klockan i jul så är barnen lite förberedda på arbetet efter jul.

Denna termin har vi gjort en resa som började på järnåldern för 1000 år sedan i Uppåkra by och ända fram till idag i Hjärup. Ni föräldrar har delat med er om era yrken. Barnen har fått erfarenheter kring tyngdkraft, friktion och luftmotstånd. Vi har skrivit mer med penna, tränat läsförståelse och räknat i talområdet 0-100, arbetat med symmetri, vikt, och positionssystemet. Barnen har arbetat flitigt och är väl värda ett härligt jullov.

I dag har vi myst och pratat om olika jultraditioner. Barnen ha delat med sig om sina jultraditioner. Eftersom vi har flera olika nationaliteter i klassen är det kul att höra hur det firas.

Efter avslutningen i matsalen lekte vi trashockey. Då fick vi städat golvet samtidigt :-)





Tusen tack för godsakerna vi fick i julpresent.


God Jul och Gott Nytt År 
önskar vi alla i F-2B

1 kommentar:

  1. Tack detsamma härliga ni! Tack för en skoj termin! :)

    SvaraRadera