Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 13 februari 2015

Vecka 7

I veckan har vi börjat med att räkna addition i algoritmer. Dvs vi räknar additionstal lodrätt i uppställningar. Vi har än så länge räknat utan växling så barnen har tyckt detta har varit busenkelt. Med detta arbete har de tränat upp huvudräkning och är nu riktigt snabba i addition i talområdet 0-10. Efter lovet ska vi arbeta med subtraktion så de blir duktiga även på huvudräkning i det. Vi har också arbetat med problemlösningar. Då gäller det att läsa, förstå, rita och klura. Bra träning för läsförståelse och logiskt tänkande.


I vårt tema "Rymden" har vi tittat på våra stjärntecken, var de kan ses på himmeln och att vi ser dem inte hela året runt utan de syns som bäst när vi fyller år. Vi tog hjälp av appen SkyView Free. Där kan vi se alla planeter, stjärnor, stjärnbilder och hur de står på himmeln just nu.

Här letar de upp sina stjärntecken.
Här har de hittat stora björn och Karlavagnen.

På tisdag efter lovet ska vi åka in till Lund till Vattenhallen och gå på planetariet för att se på stjärnorna.

Under veckan har vi haft läsförståelse- och stavningstest. Det är duktiga barn ni har. Hör av er om ni vill veta mer.

Vi har också arbeta med fakta, åsikt och källkritik. Förra vecka arbetade vi med olika texter. denna veckan tittade vi på UR-programmet "Är det sant?" och tittade igen på texterna. Det blev många bra funderingar och synpunkter.

Denna vecka har vi tränat på de engelska orden för olika klädesplagg. Det viktigaste med engelskan år 2 är att få höra engelska och bekanta sig med språket. Lära sig enkla ord som färger, ord för klädesplagg, dagar, kroppsdelar osv. men fram för allt att våga tala även om det blir lite fel.


Läsläxan denna vecka var inte helt lätt men barnen hade gjort ett bra arbete. De fick läs upp sammanfattningen för varandra i par. Vi arbetade vidare med förståelsen för innehållet genom att sortera fraser ur texten i rätt ordning. De jämförde och diskuterade hur ordnings skulle vara.

Nu är det lov en vecka och paus med läsläxan. Läs gärna annat under ledigheten.


V. 9SkolaFritids
Måndag

Idrottshallen
TisdagBesöka Planetariet i Lund

Utedag

OnsdagBad


TorsdagIdrott
Läxa
Idrottshall

FredagBadIdrottshall


Trevlig alla hjärtansdag helg och sportlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar