Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 18 november 2016

Vecka 46

  Denna vecka kommer inslaget att handla mer om aktiviteter utanför klassrummet. Förutom att det har regnat en hel del så har mycket i veckan handlat om vatten. I tisdags besökte vi brandstationen i Staffanstorp. Baren var väl förberedda genom att vi i förra veckan hade pratat om brand. Hur brand uppstår, vad man ska göra om det börjar brinna och om hur man kan släcka olika sorters bränder. Vi gav barnen i uppdrag att prata där hemma om hur de skulle göra om det börjar brinna hemma och kolla upp om de hade brandvarnare och brandfilt. 

På brandstationen fick vi lära oss vad en Brandingenjör gör och mer om hur brand uppstår. Vi fick lära oss att de räknar på hur lång tid det tar innan ett rum är rökfyllt och vad kan göra för att förlänga den tiden. Barnen var väldigt duktiga och visste en massa.


Ute fick vi se hur man gör för att släcka om det brinner i någons kläder.


Alla fick prova på att spruta med slangar. Det gällde att pricka ned tennisbollen som låg på konen.


Sedan fick vi titta i och runt brandbilen.


 Här får vi höra hur de gör vid en bilolycka. Saxen de använder för att klippa upp en bil var stor och tung. Alla fick känna på den.

Efter att ha simmat på badet höll de nästan på att simma i den stora vattenpölen på skolgården. De vadade ut och hämtade vatten till sitt bygge. Med hjälp av rör och sand byggde de fördämningar, vattenledningar och kanaler. Vilken energi och samarbete. De var så engagerade att deras energi lockade till sig flera. De insåg att om de skulle hinna med i den takt som vattnet sjönk undan så behövde vara många så de bjöd in alla som ville vara med. Vilket härligt samarbete!


Tunnelbygge.



Här har uppstått en läcka. Det börjar bli underminerat kring röret. 
Det är mycket lärdom i detta. Vilka krafter vatten har och hur vatten letar sig fram i naturen. Här fick de en lektion i hur vatten gröper ur och det bildas floder och sjöar samt hur svårt det är att tygla vatten.


Hela arbetslaget.


 Vi hade besök av en teatergrupp. Pjäsen handlade om en flicka som tillsammans med djuren ställde allt till rätta så att det kan bli vinter.

Veckans KAK handlade så klart om Supermånen som vi hade i måndags.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar