Kul att kunna

Kul att kunna

torsdag 4 oktober 2018

Vecka 40

Veckans bokstav var R. På bordet kom det många olika saker. Det är så härligt att se vilken fantasi eleverna har. De är också duktiga på att låta sakerna ligga kvar men de står ofta runt bordet och tittar på sakerna.

Temat i veckan har varit räv. Vi har pratat kring en PowePiont, sett film, hört på sagor och fabler om rävar. Utifrån det har vi delat upp det vi har lärt oss i en sexfältare och sen skrivit en gemensam text om räven.



Vi har startat upp läsgrupper denna vecka. Då är vi i mindre grupper med fem-sex elever. I grupperna tränar vi på att rimma, lyssna på bokstavsljud i ord, känna igen bokstäver och deras ljud, ljuda ihop ord m.m.

Här bygger de olika ord med hjälp av åtta bokstäver.


De skriver ned de ord de kommer på.


De tränar läsningen genom att läsa läslistor. De arbetade i par och läser för varandra. De automatiserar läsningen genom att läsa dessa listor om och om igen. Med tiden ser de dessa ord som ordbilder, dvs de behöver inte ljuda orden utan ser direkt på ordet vad det står.

I matte har vi denna vecka arbetat med ordningstal. Vi har jobbat med bilder, matteuttryck och de skrivna orden för att sätta dessa begrepp. 


På väggen under tavlan sitter de nu så begreppen kan befästas.



Nästa veckas bokstav är...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar