Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 7 oktober 2011

Veckobrev v 41

I veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven R och tränat på att skriva fina r. På bokstavsutställningen har det varit rönnbär, rosetter, ris, russin, rosa saker, rekordbok, robotar och en raket. Veckans pyssel på bokstaven R blev en fin bukett rosor. I matten har vi arbetat med udda och jämna tal genom att lägga antal kapsyler till talen och använt talkort så att barnen ser att vartannat tal är udda och att udda tal inte går att dela jämnt. I vårt tema om ”Året runt” har vi pratat om matcirkeln. Barnen klistrade och ritade vad som ingår i varje del på matcirkeln. De kärnade smör och åt det på knäckebröd. Badet gick bra och barnen hade roligt.

Jag var på en fantastisk utbildning på Navet i Borås. Det är ett Science center för matematik, fysik och naturkunskap. Det var mycket inspirerande och vi har tagit med oss massor av idéer hem.

I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven E. Ta gärna med något som börjar på bokstaven E till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven E och vi ska träna på att skriva den fint. I ”Vi läser” kommer vi att arbeta mer att bygga meningar på olika sätt.
  • Läxa Ges på måndag och ska arbetas med hemma till torsdag. Försök att läsa med era barn lite varje em/kväll. Lite träning (15 min) varje dag gör susen. Då går det lättare att ta sig uppför backen till att en dag få flyt på läsningen. De flesta har knäckt koden till hur det går till att läsa så nu ska vi se till att det blir lättare och lättare genom att träna.
  • Matten Vi fortsätter vårt arbete med talraden 0-10 och arbeta med udda och jämna tal.
  • So/No Vi kommer att ha ett litet äppletema denna vecka. Vi ska titta, lukta, smaka och prata om olika sorters äpplen och göra olika saker med dem.   



v. 40
skola
fritids
Måndag
Läxa till torsdag
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val
Vi arbetar med lera
Torsdag
Ulla har semester
Fredag
Idrott
Ulla har semester




Trevlig helg och vecka
Mette, Gundela och Ulla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar