Kul att kunna

Kul att kunna

måndag 31 oktober 2011

Veckobrev v 45

Nu har vi gått lite drygt en halv termin och hunnit med en massa saker. Vi har lärt oss och tränat på att skriva bokstäverna A, S, O, L, R, E, N och I fint. Överallt hittar barnen dessa bokstäver och pratar gärna om dem. De har haft med sig fina saker till bokstavsbordet. Barnen har kommit igång och blivit nyfikna på att läsa. Vi har arbetat med ordbilder och tränat på att skriva meningar. I matten har vi tränat på att skriva fina siffror, vi har arbetat med talraden 0-10 baklänges och framlänges, med taltrappor, udda och jämna tal och nu arbetar vi som bäst med att dela talen och träna på talkamraterna, dvs de två tal som tillsammans är ex fyra. I So/No har vi följt hösten, höstens månader och vad som händer både i naturen och vilka traditioner vi har. I veckan som gick pratade vi om FN, Alla helgons dag och Halloween. I fredags hade vi en jättetrevlig Halloween fest. Barnen var fint utklädda, vi festade på bakverk de har gjort och lekte och dansade. Nu var alla väl värda ett lov för att samla krafter till de sista veckorna innan jul.

Vi kommer att i fortsättningen arbeta i lite längre sammanhängande pass. Barnen har nu mer ork och har kommit in i arbetet. Detta innebär inte att vi sitter och arbetar intensivt hela passet utan vi varvar med olika aktiviteter så de får röra på sig emellanåt. På detta sätt undviker vi många uppbrott, när vi byter halvklass, som många gånger skapar oro.

I veckan kommer vår maskot Krille krokodil att göra entré. Vi ska börja arbeta med att barnen ska få vara Krilles kompis för en vecka. I skolan kommer det barnet att få lite mer uppmärksamhet från klassen genom att vi lyfter fram positiva saker och att barnet får bestämma en lek vi alla ska leka. Sedan få Krille följa med hem och vara hemma hos barnet en vecka. Det följer med en skrivbok där barnet kan skriva eller rita om vad de har hittat på.

I vårt arbete med att få bort svordomar och fula tecken, så har det blivit lugnare. Det förekommer fortfarande dagligen men mer diskret när de inte tror att vi hör, så vi fortsätter efter lovet med att skriva i kontaktboken.
I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven V. Ta gärna med något som börjar på bokstaven V till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven V och vi ska träna på att skriva den fint. I ”Vi läser” kommer vi att skriva små berättelser till bilder.  
  • Matten Vi fortsätter arbetet med att dela tal. Vi delar talen 5.
  • So/No Vi ska prata om Mårten Gås och spela lite teater kring legenden om prästen Martin som bodde i Frankrike på 400-talet och hur han blev avslöjad av gässen när han inte ville bli biskop. Därav firar vi Mårten sägs det. Mer om detta får ni fråga era barn om.

v. 45
skola
fritids
Måndag
Läsläxa kommer med hem
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val
Vi firar Mårten Gås en dag förtidigt

Torsdag
Läsläxa klar.

Fredag
Idrott




Trevlig vecka
Mette, Gundela och Ulla

Se vilka fina igelkottar barnen gjorde av wellpapp och tandpetare. Här bevakas de av klassrumskatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar