Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 21 oktober 2011

Veckobrev v 43


I veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven N och tränat på att skriva fina N. Bokstavsutställningen kan ni se på bilden här nedan. Vi har målat och klippt ut nallar och skrivit små nalleberättelser i dem. Författarbesöket av Magnus Ljunggren var mycket uppskattat. Jag var tyvärr inte med då, men barnen berättade entusiastiskt om besöket.

I matten har vi arbetat med att dela talen 2, 3 och 4 med kapsyler och ritat hur man kan dela upp talen på olika sätt. Vi har satt ett mattespråk på det och pratat om ”Linus lika-med”. Lika-med-tecknet (=) betyder "lika mycket som…" och inte "blir". Det är viktigt att barnen förstår den betydelsen för då lägger vi grunden till kommande ekvationsmatte. När de stöter på uppgifter som ser ut så här 5=__+2 så blir det inte så svårt om de tänker att = betyder att värdet ska vara lika på bägge sidor om lika-med-tecknet. Jag brukar likna det med en våg som måste väga jämnt.

I vårt tema om ”Året runt” har vi pratat om Lönnen. Vi har varit ute och tittat på lönnen. Tittat på näsorna och de vackra löven. Vi har pratat om att Kanadas flagga har ett lönnlöv och att man framställer lönnsirap av saven.  

I vårt arbete med att få det lugnt och trivsamt har vi i arbetslaget bestämt att vi ska arbeta intensivt med att få bort svordomar och fula tecken. Vi tillrättavisar alltid när vi hör eller ser detta, men trots allt så förekommer det ändå. Vi kommer att skriva i kontaktboken om barnet har svurit eller gjort fula tecken så att ni föräldrar får vetskap, och kan prata om det hemma. Vi vill att ni signerar i kontaktboken att ni har sett detta. Tillsammans ska vi säkert få ordning på det.

I måndags hade vi brandövning. Den gick bra.

 
Vi kommer att ha en Prao elev hos oss under veckan. Hon heter Matilda Åström.

I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven I. Ta gärna med något som börjar på bokstaven I till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven I och vi ska träna på att skriva den fint. I ”Vi läser” kommer vi att arbeta mer att bygga meningar på olika sätt.
  • Läxa Ges på måndag och ska arbetas med hemma till torsdag.
  • Matten Vi fortsätter arbetet med att dela tal. Vi delar talen 5 och 6.
  • So/No Vi ska fira FN dagen och prata om Barn konventionen på måndag 24/10. Detta blir i en väldigt enkel form men ändå så att barnen vet lite om vad det är.  Vidare i veckan ska vi prata om Alla helgons dag och Halloween. På fredag ska vi ha Halloweenfest. Barnen får gärna ha med sig utklädningskläder. Vi har festen på eftermiddagen (12.30-13.30) så de får byta om efter lunch.  Vi ber er att de inte tar med sig svärd eller pistoler. Till festen har barnen bakat äppelkaka, squashkaka och morotskaka.


v. 43
skola
fritids
Måndag
FN-dagen
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val

Torsdag
Läsläxa klar.

Fredag
Idrott
Halloweenfest




Trevlig helg och vecka
Mette, Gundela och Ulla







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar