Kul att kunna

Kul att kunna

lördag 12 november 2011

Veckobrev v 46

I veckan som gått har vi arbetat med bokstaven V genom att forma fina v, letat efter v i ord, läst och skrivit olika v-ord och pysslat för att bokstaven ska bli bekant.
I matten har vi arbeta med att dela talet 5. Nu kan nog de flesta barnen väckas mitt i natten och svara direkt på vem som är femmans talkamrater, dvs 0+5, 1+4, 2+3, 2+3, 4+1 och 5+0. Kolla gärna med era barn lite då och då. Gör det som en rolig lek. Vi hade lappar med siffror på, jag visade en talkamrat och de skulle visa den andre. Det är bra att automatisera detta, det underlättar när de sen börjar arbeta med addition och subtraktion. I veckan som kommer ska vi arbeta med talet 6.
Denna vecka har vi uppmärksammat Mårten Gås som ni har kunnat läsa om tidigare.

Krille krokodil har denna vecka varit hemma hos ett av barnen. Det ska bli spännande att höra på måndag hur de har haft det.

I telefonkatalogen som ni fick hem i veckan hade smugit in sig ett fel. Sjukanmälan ska göras på telnr. 046-251513

Vi har haft besök av en förälder i veckan, det har varit mycket trevligt. Eftersom vi inte har några speciella dagar när vi bjuder in föräldrar så önskar vi er välkomna när det passar er. Hör gärna av er innan om det är något speciellt ni vill vara med om, så ert barn inte arbetar med något annat den dagen.  

I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven M. Ta gärna med något som börjar på bokstaven M till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven M och vi ska träna på att skriva den fint. I ”Vi läser” kommer vi att skriva till bilder och träna på att skriva ord med de bokstäver vi har tränat på hittills.  
  • Matten Vi fortsätter arbetet med att dela tal. Vi delar talen 6.
  • So/No Vi kommer nu att arbeta med förberedelser till Julmarknaden som är den 1 december.


v. 46
skola
fritids
Måndag
Läsläxa kommer med hem
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag

Baka till Julmarknaden
Torsdag
Läsläxa klar.
Fredag
Idrott



Trevlig vecka
Mette, Gundela och Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar