Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 18 november 2011

Veckobrev v 47


I veckan som gått har vi arbetat med bokstaven M. Här gör barnen söta små möss som sen springer upp för trappan mot en ost.









I matten har vi arbeta med att dela talet 6. Precis som förra veckan kan ni gärna fråga era barn lite då och då vem som är talkamrater till talet 5 och 6, dvs 0+5, 1+4, 2+3, 2+3, 4+1 och 5+0 samt 0+6, 1+5, 2+4, 3+3, 4+2, 5+1, 6+0.
Här leker vi "Hitta talkompisen". Det går till så att ett barn visar upp ett tal och de andra visar upp talkompisen.



Barnen arbetar mycket flitigt och vi får mycket gjort i veckorna. Det fungerar bra med att vi har lite längre pass. Det blir en bättre arbetsro och barnen känner att de hinner arbeta färdigt. På fredagarna summerar vi vad vi har gjort i veckan och de har bra koll.

Tro det eller ej men det börjar lacka mot jul. Vi ska i veckan som kommer skriva till Tomten. Barnen ska får rita och skriva var sitt kort till Tomten som vi sen skickar till Tomteboda. Tomten har lovat att svara på alla kort och skicka en liten julklapp. Detta är ett roligt sätt att träna på att skriva kort.

På torsdag ska barnen träffa danspedagogen Tobias Kralmark och få dansa och röra sig till musik. Detta är en del av kulturprojektet som vi arbetar med i kommunen. I ett tidigare inlägg kan ni läsa mer om det.  

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven K. Ta gärna med något som börjar på bokstaven K till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven K och vi ska träna på att skriva den fint. I ”Vi läser” kommer vi att skriva till bilder och träna på att skriva ord med de bokstäver vi har tränat på hittills. 
  • Matten Vi fortsätter arbetet med att dela tal. Vi delar talen 7.
  • So/No Vi kommer att prata om 1:a advent.


v. 47
skola
fritids
Måndag
Läsläxa kommer med hem
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag

Baka till Julmarknaden
Torsdag
Läsläxa klar
Dans med danspedagog Tobias Kralmark
Gundela på kurs
Fredag
Idrott
Gundela på kurs



Trevlig vecka

Mette, Gundela och Ulla




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar