Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 25 november 2011

Vekobrev v 48


I veckan som gått har vi arbetat med bokstaven K. Bokstavsbordet har varit fyllt med katter, kaniner, krokodiler, knäckebröd, känguru m.m.
I matten har vi arbeta med att dela talet 7. Nu har barnen fått rutin på hur vi jobbar med talen och det går som en dans. De arbetar väldigt flitigt och vi hinner med andra roliga saker i matten. Vi fortsätter med talet 8 nästa vecka.

Nu drar julbestyren igång på alvar. Vi firar advent på måndag och i veckan ska vi prata om olika jultraditioner. Vi ska ha en egen kalender i klassen som vi börjar med den 1:e december.

Torsdag 1:e december har vi JULMARKNAD.  Missa inte den. Det bjuds på massa julmys. Kom till vårt kafé och smaka på barnens bakverk. Julmarknaden är 16-18.30. De barn som behöver fritids senare på dagen samlas på fritids A 16.30. Fritids är öppet som vanligt till 18.00.

Vi har haft besök av föräldrar som har ätit och varit med i klassrummet i veckan. Kom gärna och ät och tyck till om skolmaten.

På fredag ska vi åka in till Staffanstorp och besöka konsthallen och leka på en lekplats bakom konsthallen. Vi har ingen idrott.

Ulla har börjat arbeta med teknikpyssel med barnen. Det är teknik i enkel form. De gör rörliga figurer, testar hur man ska få en snurra att snurra bäst, gör små experiment med vatten osv.

I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven Ä. Ta gärna med något som börjar på bokstaven Ä till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven Ä och vi ska träna på att skriva den fint. Vi kommer att försöka läsa mycket så barnen får flera lotter till boklotteriet.
  • Matten Vi fortsätter arbetet med att dela tal. Vi delar talen 8.
  • So/No Vi pratar om jultraditioner.


v. 46
skola
fritids
Måndag
Läsläxa kommer med hem
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag

Förbereder Julmarknaden
Torsdag
Läsläxa klar.
Julmarknad
16.00-18.30
Fredag
Besöka konsthallen



Till sist vill jag slå ett slag för föreläsningen som Hem och Skola bjuder in till.

Onsdag 30/11 kl. 18.30-21.00 på Hjärupslundsskolan föreläser Torkild Sköld om Personligt ledarskap. Vi i personalen lyssnade i tisdags och den är väl värd att gå på. Den handlar inte bara om yrkesmässigt ledarskap utan även ledarskap i form av att vara förälder.



Trevlig vecka
Mette, Gundela och Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar