Kul att kunna

Kul att kunna

söndag 6 november 2011

Information ang. Kulturprojekt i Staffanstorps kommun.

Staffanstorps kommun har blivit beviljade medel för att göra en extra satsning på barn och kultur. Kulturprojektet för skolår F-5 bygger på dans, musik och rörelse i en koppling till färg och skapande. Projektet genomförs tillsammans med Skånes danskonsulenter.
Syftet är att eleverna ska utvecklas som individer och gruppmedlemmar. Projektet ger eleverna möjlighet att kommunicera utan att använda det talade, lästa eller skrivna ordet. Konstformerna dans, musik, rörelse och färg kan lätt anpassas till elevernas olika förutsättningar.
Den 8-10/11 och 24/11 dansar vi på Hjärups Skola tillsammans med danspedagogerna Liza Markert och Tobias Kralmark, som kommer ut till oss.
Vårt uppdrag är att eleverna ska komma överens om en färg som man tycker representerar vår skola. På Hjärups Skola röstade man fram grönt som vi sedan skickade vidare till Bråhögskolan. Vi har fått färgen blått från Stanstorpskolan.
Av detta är vårt uppdrag att skapa något där endast fantasin sätter gränserna.
image Som avslutning på projektet, under vårterminen 2012, kommer ett bidrag från varje skola i Staffanstorp att väljas ut. Detta bidrag kommer sedan att ställas ut i Staffanstorps konsthall.
Hjärup den 1/11-2011
Agneta Cederbom    Ingrid Landén   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar