Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 3 februari 2012

Veckobrev v 6


I veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven U. Det har inte varit så lätt att hitta saker på u för det har bara suttit en uggla och en undulat på hyllan. I dag gjorde barnen dessa söta ugglor som sitter över våra huvuden och tittar ned på oss. Vi har tränat på att återberätta texter. Det är en bra träning i läsförståelse, minnesträning och att kunna berätta med en röd tråd. Detta är förmågor som finns med läroplanens kunskapsmål.

I matten har vi arbeta med addition, subtraktion och lika-med-tecken. Vi har automatiserat +-1 och 2. De har fått upp farten riktigt bra. Som ni har sett tidigare i bloggen tränar vi detta på olika sätt. Både praktiskt med hela kroppen, vi använder olika material som de kan ta i, vi använder smartboarden, datorn Ipaden och olika spel och pussel.

Under två veckor har vi arbetat med trafik och avrundar det nu för att börja arbeta kring vinterfåglar som stannar i Sverige under vintern.

På onsdag 8/2 kl 18.30 är ni hjärtligt välkomna på föräldramöte i klassrummet. Vi kommer att berätta lite om vad vi ska arbeta med under resten av terminen, utflykter samt skriftliga omdömen. Från och med vårterminen i 1:an (ej hösttreminen i 3:an) kommer ni att få ett skriftligt omdöme som berättar nuvarande läge i förhållande till kunskapsmålen, och vad som eleven behöver träna på. Har ni önskemål om vad som ska diskuteras på föräldramötet så maila mig så vi kan förbereda det.

På fredag är det bad i Staffanstorp. Ingen gympa men ta med badkläder och handduk.

Veckorna 6-9 är Andreas, lärarstuderande, i vårt arbetslag.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven G. Ta gärna med något som börjar på bokstaven G till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven G och vi ska träna på att skriva den fint. I läsgrupperna läser vi och försöker återberätta vad vi har läst. Vi tränar på vad en mening är och hur den är uppbyggd.
·                   Matten Vi kommer att arbeta med öppna utsagor och problemlösningar.
·                   No Vi ska arbeta med stannfåglar. Vi kommer att prata om och titta på olika fåglar, lära oss fågelns delar, några olika arter och hur de lever.  



v. 6
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag, matteläxa, träna på 6-kamraterna, till fredag
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val
Föräldramöte
kl 18.30
Alla hjärtans dag pyssel
Torsdag
Läsläxa klar
Fredag
Matteläxa klar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar