Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 10 februari 2012

Veckobrev v 7

I veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven G. Det är en rolig krumelur att forma tyckte många. Till utställningen kom det grisar, groda, guldpenna och gem. Vi har tränat på vad en mening är och skrivit brev till er föräldrar som ni fick på föräldramötet.

I matten har vi arbeta med öppna utsagor och problemlösningar. Det kan vara klurigt att både läsa och lösa ett matteproblem. Ett problem var ” Dag hade 7 bilar. Erik fick 5 bilar av Dag. Hur många bilar har Dag?” Vilket räknesätt ska vi använda? Hur skriver vi det på mattespråk? De flesta räknade ut snabbt i huvudet att Dag hade 2 bilar kvar, men hur de hade räknat ut det var inte alla medvetna om.

Vi har börjat arbeta kring vinterfåglar. Mer om det kan ni läsa om här i bloggen i ett tidigare inlägg.

Vi vill tacka för ett trevligt föräldramöte. Roligt att så många hade möjlighet att komma.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven J. Ta gärna med något som börjar på bokstaven J till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven J och vi ska träna på att skriva den fint. I läsgrupperna läser vi och försöker återberätta vad vi har läst. Vi tränar på vad en mening är och hur den är uppbyggd. Vi kommer att skriva brev både för hand och på dator.
·                   Matten Vi kommer att fortsätta arbeta med addition och subtraktion, öppna utsagor och problemlösningar.
·                   No Vi arbetar vidare med stannfåglar. På tisdag är det alla hjärtans dag och vi ska prata och pyssla kring det. 



v. 7
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag,  
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val

Garnbollar
Torsdag

Fredag
Läsläxa klar











Barnen hade en härlig stund på badet. Lilla basängen var avstängd pga ett fel så alla fick vara i stora basängen. Det gick riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar