Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 11 maj 2012

Veckobrev v 20



Det har varit en vanlig arbetsvecka och vi har hunnit med mycket. Denna vecka har vi fortsatt arbetet med att bygga talen 11-20 och räknat med tal i talområdet 0-20.

I vårt vårtema har vi pratat om djuren orm, ödla och groda och om blommans livscykel. I torsdags var vi nere vid dammen och håvade grodyngel och andra små insekter som skräddare. Grodynglen har huvud och svans nu. När vi var iväg passade vi på att gå bort till Hjärups runsten och pratade om den. Tidigare stod en ute på fältet intill ån. Den stod där för att folk färdades på ån och kom då förbi och kunde läsa. På stenen står det "Nafne reste stenen efter Toke. Sin broder. Han är Västern död" Nu står stenen i en trädgård. Man har försökt flytta på den men det sägs att då har det börjat spöka och bli ett förfärligt oväsen där. Stenen är från 1000-talet.


I sagoprojektet har vi att titta på personer, miljö och om man kan se eller förstå om det handlar om längesedan eller är nutid.

Vi avslutade veckan med ett ABC fest/disco. Vi firade att vi nu har arbetat färdigt med bokstavsarbetet. Barnen fick i tre grupper var sin låda bokstavskex. De fick lägga så många ord de kunde av bokstäverna. Det visade sig bli mycket jämt. I grupperna fick de ihop 30, 30 och 31 ord. Det blev både övning i att bilda ord och i att räkna. Sen skulle dela lika mellan sig och det var en klurig övning då de skulle komma överens om hur de skulle göra det bäst.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi tränar på att skriva och stava ljudenliga(ord som stavas som de hörs). I våra temaarbeten ska vi arbeta med hur en saga är uppbyggd.
·                   Matte Vi arbetar med talen 11-20 och räkna med tal upp till 20
·                   No Vi pratar om insekter.
·                   Inga läxor denna korta vecka.


v. 20
skola
fritids
Måndag

Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag

Batik
Torsdag
Kristi himmelsfärds
dag
Fredag
Lov





Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar