Kul att kunna

Kul att kunna

söndag 20 maj 2012

Veckobrev v 21


Det har varit en kort arbetsvecka men vi har hunnit med en del ändå. Denna vecka har vi arbetat med att bygga talen 11-20. Vi är snart klara med det och jobbar nu vidare med att räkna i talområdet 0-20. Vi tränar på att använda oss av strategier som 10-kamrater, ex. 8+3+2=10+3=13 eller 16-6-4=10-4=6 eller 16-6-4=16-10=6. Träna gärna på 10-kamraterna hemma så de kan det som ett rinnande vatten. Vi jobbar också med strategierna att räkna med entalen i ex. 13+5 eller 18-5. Håll över tiotalet och räkna bara med entalen eftersom inte tiotalet påverkas, men glöm inte bort att tiotalet måste vara med i svaret. Vi har också jobbat med dubbelt och hälften och tvillingtal, dvs 2+2, 4+4, 7+7 osv. Barnen gjorde en upptäckt att alla tvillingtal, även de udda som 7+7 alltid får ett jämt tal som svar. Varför??? Jo för att tvillingtal kan delas i två lika högar eller i två lika tal eftersom de är tvillingar.
 Här bygger barnen staplar som är dubbelt så långa  som ursprungs stapeln.
Två och två spelade de ett tärningsspel där de ska kryssa i den ruta som visar dubbelt vad tärningen visar.

I vårt vårtema har vi pratat om fjärilens livscykel och följer våra larver. De växer snabbt, så nu när vi kommer tillbaka efter lovet har de väl växt rejält. Kanske har någon börjat spinna sig en puppa. Vi fortsätter med andra insekter.

I sagoprojektet har vi pratat om hur en saga börjar med att beskriva huvudrollsinnehavaren. Barnen har fått skriva och rita om ”sin” huvudperson. I veckan som kommer ska vi prata om att sagor fortsätter med att huvudpersonen råkar ut för något. De ska få skriva vidare på sin saga kring det.  

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi tränar på att skriva och stava ljudenliga(ord som stavas som de hörs). I våra temaarbeten tränar vi skrivandet i sagotemat.
·                   Läsläxa ”Vi läser” s. 156-159, svara på frågorna och läsa en extrabok.
·                   Matte Vi arbetar med talen 11-20 och räkna med tal upp till 20
·                   Matteläxa i Spindeln s.8,9,10 och 12
·                   No Vi pratar insekter.
·                   So Vi pratar om Pingst.
·                   Idrott utomhus. Ta med kläder för utegympa. Efteråt duschar de som vanligt.
·                   Fritids Även denna vecka har vi batik. Ta med en tvättad vit T-shirt om ni vill.


v. 21
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag Matteläxa till fredag
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag

Batik
Torsdag
Läsläxa klar
Fredag
Matteläxa klar
Utegympa



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar