Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 4 maj 2012

Veckobrev v 19



Det har varit en kort arbetsvecka men vi har hunnit med en del ändå. Denna vecka har vi arbetat med att bygga talen 11-20. Vi är snart klara med det och jobbar nu vidare med att räkna i talområdet 0-20. I vårt vårtema har vi pratat om fotosyntes, en blommas olika delar och funktion och hur pollinering går till. Nästa vecka får vi förhoppningsvis ett spännade paket från England. Vi har skickat efter fjärilslarver som just nu åker båt från England. Dem ska vi vårda så de förpuppar sig och sen blir fjärilar. Det är spännande att följa en larvs utveckling till fjäril. På detta sätt får barnen vara med om en fjärils livscykel. Sagoprojektet har fått vila denna korta vecka, men nästa vecka fortsätter vi att titta på personerna, miljö och om man kan se eller förstå om det handlar om längesedan eller är nutid.
Så här arbetar vi med talen 11-20. Barnen bygger upp talen med tiotal och ental med olika material som titalsstavar och entalskuber och pengar. De ritar och klipper och sätter in i boken. De får själva hitta på olika räknetal som i det här fallet är 16. Sen gör de ett övningspapper som handlar om talet 16. Här skulle de hitta talkamrater till 16.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi tränar på att skriva och stava ljudenliga(ord som stavas som de hörs). I våra temaarbeten tränar vi skrivandet i sagotemat och genom att skriva om vårblommor.
·                   Läsläxa ”Vi läser” s. 152-155, svara på frågorna och läsa en extrabok.
·                   Matte Vi arbetar med talen 11-20 och börjar räkna med tal upp till 20
·                   Matteläxa i Spindeln s.4-7
·                   No Vi pratar om vårblommor och insekter.
·                   Idrott utomhus. Ta med kläder för utegympa. Efteråt duschar de som vanligt.

På fritids ska de denna vecka börja göra batik. De som vill göra detta ska ta med sig ett vitt tvättat plagg eller lakansbit som kan bli en duk.
v. 19
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag Matteläxa till fredag
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag

Batik
Torsdag
Läsläxa klar
Fredag
Matteläxa klar
Utegympa




Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar