Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 25 maj 2012

Veckobrev v 22


Vi har nu arbetat färdigt med att bygga talen 11-20. Nu fortsätter vi med att räkna i talområdet 0-20, träna på talets grannar och arbeta kring begreppet par.

Vi har jobbat kring insekter. Alla har studerat nyckelpigan, myran och getingen sen har de själva fått välja vilken insekt de vill lära sig mer om. Våra larver har nu blivit puppor och vi har flyttat dem till en större bur. Kanske någon gång i nästa vecka kläcks de och ut kommer fina tistelfjärilar.

I veckan har vi pratat om att sagor fortsätter med att huvudpersonen råkar ut för något. De har skrivit och ritat en fortsättning.


Under terminen har alla skolor i kommunen varit med i ett projekt ”skapande skola”. Vi har arbetat kring vatten. Klasserna har tillsammans skapat ett konstverk och dansat med danspedagoger. I dag fredag har det fina konstverket hängt i matsalen och det har varit vattenmusik till. Ni kan se det på konsthallen (se tidigare info.). Det konstverket ska sen sitta på Stanstorps skola. Vi kommer att få ett konstverk som Brågarps skola har gjort. På fredag ska vi ha vernissage kring annat som klasserna har gjort i vattentemat. Vår klass har gjort ett stort kollage kring vad som finns djupt nere i havet. Det är inte riktigt färdigt, men när det är det så lägger jag in en bild på det.
Denna gjorde 1b

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi tränar på att skriva och stava ljudenliga(ord som stavas som de hörs). I våra temaarbeten tränar vi skrivandet i sagotemat.
·                   Läsläxa ”Vi läser” s. 160-163, svara på frågorna och läsa en extrabok.
·                   Matte Vi räkna med tal upp till 20
·                   Matteläxa i Spindeln s.13-16
·                   No Vi pratar insekter.
·                   So Vi pratar om Pingst och 6 juni.
·                   Idrott utomhus. Ta med kläder för utegympa. Efteråt duschar de som vanligt.
·                   Fritids Även denna vecka har vi batik. Ta med en tvättad vit T-shirt om ni vill.


v. 22
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag Matteläxa till fredag
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag

Batik
Torsdag
Läsläxa klar
Fredag
Vernissage med dans
Matteläxa klar
Utegympa




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar