Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 19 april 2013

Veckobrev v.17


I vårt tema ”Jordens utveckling” har vi pratat om hur det första livet uppstod i vattnet. Vi fortsätter nästa vecka att titta på hur livet utvecklades i havet.

I matten har vi arbetat med algoritmer och subtraktion med växling. Det har inte varit helt lätt. De har det i läxa till tisdag för att träna lite mer.

Vi har också denna vecka skrivit dikter på olika sätt. De har fått skriva på datorn eller Ipad. De har skrivit om något de tycker om.
Det har varit mycket musik i veckan. Både musikskolan och Ale Carr har varit i klassen. Han hade gjort färdigt musiken och ska presenterade den för oss. Barnen fick tycka till och så gjorde de en musikslinga till.

Anna-Carin, vår bibliotekarie var och pratar om hur man ska kunna lita på det man läser på nätet är sant. Vi fortsätter att läsa en saga om det och nästa tisdag kommer Anna-Carin tillbaka och fortsätter prata om det.

På måndag ska vi ha ett litet fysiktema kring kraft. Vi ska testa jordens dragningskraft och hur olika föremål faller.

Nästa vecka börjar vi utvecklingssamtalen. Ni som ännu inte har bokat in er önskar vi att ni gör det så fort som möjligt. Alla tider nästa vecka är upptagna men det finns många tider kvar framåt.

I dag har barnen med sig inbjudan till Rymdmusikalen. Vi visar upp den 29 april kl.16.30 i musiksalen. Vi la den tidigt så den förhoppningsvis inte stör i era kvällsaktiviteter. Vi hoppas att alla kan komma eftersom vi är beroende av alla barnens medverkan. Vi ska spela upp den för fb och 1b på fredag. Barnen ska då ha med sig de kläder de ska ha på föreställningen. De har med sig lapp hem om vad de ska ha för färger på kläderna. De som inte har lapp vet själva vad de ska ha. Ta något som är i närheten om ni inte har den färg de ska ha. Det är inte meningen att ni ska gå och köpa något. Om det blir problem så hör av er, så hjälper vi till.

 

I vecka 17 har vi som mål:

·         Läs- och skrivutveckling, Vi arbeta med att skriva och läsa listor. Läsa högt för varandra.

·         Ma, vi arbetar med längd.

·         So/No, Jordens utveckling

·         Sv läxa, till 25/4 j-ord som stavas med j eller g.

·         Ma läxa, till 25/4 subtraktionsalgoritmer

·         Krille, månobservation (ett barn i taget) tänk på att månen också kan ses på dagen.

 

v. 17
skola
fritids
Måndag
Fysiktema kraft
Pysselvecka
Tisdag
Läsa kritiskt på nätet med Anna-Carin
 
Onsdag
Bad,
 
 
Torsdag
Läxdag  Skrivläxa och matteläxa 
 
Idrottshallen
Fredag
Rymdmusikalföreställning för Fb, 1b
Idrott
Biblioteket, godisbitarna  tar med sig lånekort och böcker.
 

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar