Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 5 april 2013

Veckobrev v 15


Nu börjar barnen bli riktigt duktiga på sina repliker till Rymdmusikalen. Det är sångerna vi måste öva på lite till. Denna vecka har vi börjat prata om jordens utveckling. Vi har tittat på bilder och pratat om hur jorden fick berg, floder, hav och hur livet började i haven. Vi ska bygga en tidslinje och illustrera med bilder.

I tisdags var alla barnen uppe i matteverkstan och arbetade med problemlösningar. I matten har vi börjat räkna med algoritmer som jag beskrev i förra veckobrevet. Barnen tycker det är jätteroligt och räknar så pennan glöder. De tycker att det är så lätt och går så fort. I nästa vecka fortsätter vi med det men ska du räkna subtraktion.


Vi har också startat upp små läsgrupper. Barnen sitter två eller tre och läser högt för varandra. Sen får de svara på frågor. Här tränar vi högläsning, läsförståelse och att skriva hela meningar fint.

I dag fredag fortsatte vi med att ha Teknik och experimentera kring kraft. Denna gång byggde barnen en linbana mellan två bord och använde rea-kraft för att få över prinsessan till andra sidan. De testade med att fylla på gem och såg då hur tyngden påverkade kraften. En grupp använde sig av dragningskraften också genom att höja den ena änden lite.

Nästa vecka ska vi börja läsa lite dikter och själva försöka skriva en dikt. Vi ska skriva dikter om fåglar så vi knyter ihop det med Kommunens kulturprojekt- Dessa dikter ska vara med på utställningen i Staffanstorp i maj.

På badet nästa vecka ska de träna kädsim. Ta med något tunt långärmat och långbent plagg.

I vecka 15 har vi som mål:

·         Läs- och skrivutveckling, Vi arbeta med ord som har dubbla konsonanter och skriver dikter. Läsa högt för varandra.

·         Ma, vi arbetar med algoritmer i subtraktion.

·         So/No, Jordens utveckling

·         Sv läxa, till 11/4 ord med dubbelkonsonanter.

·         Krille, månobservation (ett barn i taget)

 

v. 15
skola
fritids
Måndag
 
Pysselvecka
Tisdag
 
Utedag
Onsdag
Bad, Klädsim
 
Torsdag
Läxdag  Skrivläxa  
 
Idrottshallen
Fredag
Idrott
Biblioteket, Godisbitarna tar med sig lånekort och böcker.
 

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar