Kul att kunna

Kul att kunna

tisdag 2 april 2013

Veckobrev v 14

Välkomna tillbaka efter påsklovet. Barnen var härligt glada i dag och hade massor att berätta. Vi har i dag tränat på vår Rymdmusikal och kommer att göra det ganska intensivt några veckor framåt. Snart kommer det en inbjudan. I dag har vi börjat prata om jordens utveckling. Vi tittar på hur den gick till från jordens födelse fram till människornas tid. Vi pratade bl.a. om att varför vi vet en del är för att det finns fossiler. Om barnen har några fossiler hemma och om det är ok att det tar med sig dem till skolan så får de gärna göra det. Vi gör en lite utställning längs med en tidslinje som vi ska bygga upp.

I matten kommer vi denna vecka börja arbeta med algoritmer. dvs vi räknar med uppställningar.
12
+5
18

I morgon har vi nya aktiviteter i elevens val. Det är teknik, dinosaurier, pyssel och kör. Barnen har redan gjort sina val. Dessa grupper kommer vi att ha fram till sommaren.

På torsdag får ni hem läxa i rättstavning. Den arbetar ni med och tränar på till nästa torsdag. Den ena delen i läxan är att skriva meningar, den andra delen är att träna på orden, så träna ordentligt där hemma. Det får de göra några gånger så att de kan dem.

Barnen har nu läst intensivt i fyra veckor. Fortsätt läsa hemma. I skolan ska vi träna högläsning och läsförståelse. Barnen läser två och två ur samma bok högt för varandra. De får lite arbetsuppgifter kring den bok de läser.

På fredag är Ulla ledig så vi går inte till biblioteket. Vi tränar på musikalen och läser i läsgrupper.

v. 14
skola
fritids
Måndag
Påskdag

Tisdag

Utedag
Onsdag
Bad
 
Torsdag
Läxdag (Skrivläxa till 11/4) 
Idrottshallen
Fredag
Inget bibliotek
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar