Kul att kunna

Kul att kunna

lördag 18 maj 2013

Veckobrev v 21


Jag har varit på två väldigt inspirerande dagar i Göteborg som har varit fyllt av, Varför är det kallare när det blåser? Varför kan man sitta i en bastu som är 100 gr men inte bada i 100 gr vatten? Vad händer om fiskarna i haven försvinner? Vad är det för likheter mellan en rocka och en apa? Varför ser månen ut som den är väldigt nära oss ibland? och många fler kluriga funderingar. 

I veckan som har gått har vi arbetat med att skriva sagor. Jag läste sagan om Pomperipossa, sen benade vi upp sagan enligt ett schema. I början på en saga beskrivs vem sagan handlar om, hur de ser ut, var de är, när det är, hur det ser ut där de är. Sen kommer handlingen. Vad händer? Försvinner någon? Går någon vilse? Hittar de något? Osv. Sen kommer de till upplösningen. Hur löser de problemet? och Vad händer sen? Utifrån detta fick de återskriva sagan för hand med egna ord och med hjälp av schemat. Nu i veckan ska vi fortsätta med att ur egen fantasi fylla i ett sådant schema och skriva en egen saga. Vi gör detta för att strukturera upp hur man skriver en saga. De tränar på att få en början-handling–slut på sagan. Denna saga ska de skriva på dator. Det gör det lättare att rätta till om de har glömt något i sagan. Det blir också lättare att rätta själv om de har punkt och stor bokstav eller om de har stavat rätt.

I matten har vi arbetat med bråk. Om det skrev jag i ett tidigare inlägg. Vi fortsätter med det även denna vecka och ska så småningom börja på multiplikation.

Vi har arbetat med temat ”kropp och hälsa”. I veckan har vi pratat om skelettet, muskler, hjärtat och blodomloppet. Vi har pratat om kondition och mätt vår vilopuls och arbetspuls. Vi fortsätter med att dokumentera vad de kan och prata om kost.

På tisdag 21/5 åker vi till Skånes djurpark. Vi åker 9.20 och är tillbaka ca 16.00. Vi börjar som vanligt 8.15. Matsäck för en hel dag. Info om denna utflykt har ni fått via mail. Vi hoppas på en underbar dag med fint väder.

V 21 är det teori på badet så de behöver inte ta med badkläder.

Läxan denna vecka är till torsdag. Vad det gäller matteläxan ska de rätta ev. fel i tidigare läxa utöver de tre sidorna de har. De som inte hade gjort förra läxan kan försöka göra den också.

 
I vecka 21 har vi som mål:

·         Läs- och skrivutveckling, Vi skriver sagor. Läsa högt för varandra.

·         Ma, bråk.

·         So/No, Kropp och hälsa

·         Sv läxa, till 23/5 blandade ord.

·         Ma läxa, till 23/5 individuellt, tre sidor i ett litet räknehäfte.

·         Krille, månobservation (ett barn i taget) tänk på att månen också kan ses på dagen. Var noga med att skriva in vädersträck och tid.

 

v. 21
skola
fritids
Måndag
 
Utelek
Tisdag
Utflykt till Skånes djurpark
 
Onsdag
OBS! Teori, ej badkläder
 
Torsdag
Läxdag  Skrivläxa och matteläxa
 
Idrottshallen
Fredag
Bibliotek alla går
Idrott
 

Ha en underbar helg i detta fantastiska väder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar