Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 24 maj 2013

Veckobrev v 22

                                               
I tisdags var vi i Skånes djurpark. Det var en härlig och rolig utflykt. Vi hade tur med vädret. Det var mulet så alla djuren var ute och visade upp sig. Tyvärr så hittade inte bussen Hjärups skola så den kom 45 min försent när vi skull dit. När vi kom fram var det precis till att de skulle mata sälarna. Sen följde vi djurskötarna som matade några djur till. Vi hann inte gå runt i hela parken men vi fick se björnarna matas och leka på Tarzan stigen. Vi fikade där också. Intill Tarzan stigen fanns vildsvinens hägn. De små kultingarna sprang ut och in ur hägnet. Barnen tyckte det var väldigt roligt när jag kallade på dem för att vi skulle gå och äta så kom hela gänget med kultingar rusande. En del barn lyckades filma detta. Av parkens guider fick vi lära oss hur man kan läsa av spår i skogen. Nu vet vi hur det ser ut där det har varit en räv och en lokatt. Vi fick lära oss mer om korpar och att man ska vara försiktig med att lämna glänsande saker ute. De är tjuvaktiga. Barnen fick hem en folder om att de nu kan guida familjen i spårslingan som finns i parken. Om barnen har berättat att de var tvungna att tvätta händerna efter att de hade ätit pannkakor så berodde det på att ett barn i 2c är väldigt allergisk mot ägg. De var jätteduktiga på att tänka på detta.

 









 







 
 
 
I matten har vi arbetat med bråk och börjat arbeta med multiplikation. Det viktiga i nuläget är att förstå vad multiplikation är. Vi pratar om att det är en upprepad addition, men i stället för att skriva 2+2+2+2+2+2=12 så förenklar vi det med att säga 6 gånger tar jag 2 dvs 6*2=12. Vi kommer att arbeta med multiplikation 2, 5 och 10. Här arbetar vi på smartboarden.
 



 
 
 
I veckan som har vi arbetat med våra sagor och kommer att fortsätta med det nästa vecka också.

I vårt tema ”kropp och hälsa” har vi dokumenterat det vi har pratat om kring skelettet, muskler, hjärtat och blodomloppet. Ulla har pratat om hur viktigt det är att ha en bra sömn.

På fredag har vi vernissage på skolan där alla klasser visar vad de har gjort i det gemensamma fågeltema vi har haft.

På fredag är det uteidrott.

I vecka 22 har vi som mål:

·         Läs- och skrivutveckling, Vi skriver sagor. Läsa högt för varandra.

·         Ma, multiplikation.

·         So/No, Kropp och hälsa

·         Sv läxa, till 30/5 blandade ord.

·         Ma läxa, till 30/5 individuellt, tre sidor i ett litet räknehäfte.

·         Krille, månobservation (ett barn i taget) tänk på att månen också kan ses på dagen. Var noga med att skriva in vädersträck och tid.

 

v. 22
skola
fritids
Måndag
 
Utelek
Tisdag
 
 
Onsdag
Bad ute
 
Torsdag
Läxdag  Skrivläxa och matteläxa
 
Idrottshallen
Fredag
Vernissage
Idrott ute
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar