Kul att kunna

Kul att kunna

söndag 12 maj 2013

Veckobrev v20


Förra veckan var en kort arbetsvecka. I matten ägnade vi oss åt att rätta och arbeta med lite olika saker i boken. Denna vecka kommer vi att börja med något helt nytt. Vi ska arbeta med bråk. Syftet är att barnen ska få kännedom om del av helhet och del av antal. T ex. en cirkel kan delas upp i mindre tårtbitar och att de kan benämnas och hur det skrivs. Eller att två bilar är blå av sex 2/6. De ska få jämföra om 1/3 är mer än1/4.

I veckan har vi arbetat med läsförståelse och att ta ställning utifrån vad du har läst. Barnen har läst en text som det sen var frågor på. Vi har träna på att skriva meningar med Stor bokstav och punkt. Just dessa färdigheter är det som vi behöver träna mer på. I veckan kommer vi att arbeta med att skriva berättelser. Vi ska arbeta med arbetsätt som underlättar berättandet där barnen får skriva stödord efter ett givet schema.

Vi har börjat arbeta med vårt nya tema ”kropp och hälsa”. Med Ulla arbetar de kring kost. De har pratat om kostcirkeln och kommer att vidare prata om varför det är viktigt att äta en varierande kost. Med mig arbetar vi med kroppen. Vi har pratat om olika kroppsdelar och arbetat kring att benämna dem. I veckan ska vi titta in i kroppen och prata om skelettet, tänder och muskler.

I tisdags kommer Djungelbandet till skolan. De hade en konsert kring att vi ska vara rädda om vår natur och ta hand om våra sopor.

V 20 är badet stängt. V 21 är det teori och v 22,23 är det bad ute.

Läxan denna vecka är också till onsdag men nästa vecka blir som vanligt till torsdag.

Jag åker till Göteborg torsdag och fredag för utbildning. Ulla är med klassen.

Tisdag 14 maj är det fest på fritids. Det är Fritidshemmets dag. De kommer att grilla korv, äta glass och ha roliga aktiviteter på skolgården under eftermiddagen. Barnen får gärna vara utklädda denna em. Det är inget speciellt tema så utklädningen är valfri.

På fredag ska klassen åka till Staffanstorp och titta på utställningen kring fågeltemat som vi har arbetat med i projektet ”Kultur i skolan”. Ni har kanske läst i tidningen om att den utställningen är öppen för allmänheten fram till 22/5 i Hörsalen vid Staffanstorps Bibliotek. I det projektet har vår klass skrivit dikter till en fantasifågel som barnen gjorde en saga och musik till tillsammans med musikern Ale Carr som har varit i klassen vid två tillfällen. (se tidigare blogginlägg). Detta innebär att vi inte kan gå till Biblioteket och låna/lämna böcker. Har ni böcker hemma som går ut så hoppas vi att ni kan fixa detta själva denna vecka.

 
I vecka 20 har vi som mål:

·         Läs- och skrivutveckling, Vi arbeta med ord som stavas med -sj. Skriver berättelser. Läsa högt för varandra.

·         Ma, bråk.

·         So/No, Kropp och hälsa

·         Sv läxa, till 15/5 ng-ljud.

·         Ma läxa, till 15/5 individuellt, tre sidor i ett litet räknehäfte. Matteläxan är för de flesta läsuppgifter. Med denna läxa tränar barnen både läsförståelse och matematiken.

·         Krille, månobservation (ett barn i taget) tänk på att månen också kan ses på dagen.

 

v. 20
skola
fritids
Måndag
 
 
Tisdag
 
Fritidshemmets dag
Onsdag
Läxdag  Skrivläxa och matteläxa
OBS! Inget bad
 
Torsdag
Mette i Göteborg
Idrottshallen
Fredag
Mette i Göteborg
OBS! Inget bibliotek
Till Staffanstorp och titta på fågelutställningen
Idrott
 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar