Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 25 oktober 2013

Veckobrev v 44-45


Denna vecka har vi arbetat med bokstaven F. Det kom många fiffiga saker till F utställningen.

 

Under veckan har vi pratat mycket kring FN och Barnkonventionen. Vi har pratat om varför Förenta Nationerna finns och tittat på symboler och FN flaggan. Det finns en app kring barns rättigheter som vi har arbetat med. Vi har läst och diskuterat kring hur barn har det både här i Sverige och i andra länder. Barnen har ritat och skrivit om vilka rättigheter barn har.

 
Här river och klipper de och gör en fredsduva.
 

Vi har också hunnit med att prata om Halloween  denna vecka.

I matten har vi arbetat med begreppen dubbelt och hälften. Lite av det arbetet har jag skrivit om i förra inlägget.  

 
Här arbetar vi med en Ipaden och tränar på dubbelt och hälften.
 
 

I veckan har barnen varit på biblioteket på Hjärupslundskolan. Det var ett besök där de fick information om hur biblioteket fungerar, hur man hittar och lånar. Lånekort fixar ni själva om ni vill att era barn ska ha ett. Det är personligt. I nuläget går vi inte dit och lånar böcker utan vi lånar böcker på skolans bibliotek. Där behövs inga lånekort. När vi börjar att gå till "stora" biblioteket säger vi till. Då behöver barnen lånekort.


På gympan var fart och fläkt. Där lekte vi "Buss stafett". Barnen sitter på bänkar. förste springer ett varv och sätter sig sist. Han eller hon knackar kompisen i ryggen och signalen skickas fram. När den som nu sitter först känner knackningen så springer den iväg.

 
Nu närmar det sig Jul. Vi konstaterade i dag (torsdag) att det är två månader kvar. Den 5 december är det Julmarknad på skolan. Till den ska det pysslas en del i huset. Har ni Taco burkar, gamla LP skivor och CD skivor så tar vi gärna emot dem.

Nästa vecka är det lov. Barnen har jobbat på jättebra och alla är väl förtjänta av ett uppehåll. Det ingen läxa över lovet och vi tar en paus v 45 också. Låt dem läsa något de själv väljer under dessa veckor.

Eftersom det är Lov v.44 får ni nu vad som händer v.45.

V. 45 ska vi arbeta kring bokstaven  Å. Det blir kanske lite klurigare att hitta något på Å till Å-utställningen. Vi kommer att prata om legenden bakom varför vi firar Mårten Gås eftersom det är Mårtens afton söndagen 10 november. I matten arbetar vi vidare med begreppen dubbelt och hälften och försöker lösa olika matteproblem.

 

v. 45

skola

fritids

Måndag

 

Farsdag pyssel

Tisdag

 

Utedag

Onsdag

Kör

pyssel

Torsdag

 

Idrottshallen

Fredag

Inneidrott, ta med idrottskläder och handduk.

                                                            

 

pyssel

 
Trevligt Lov!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar