Kul att kunna

Kul att kunna

söndag 23 februari 2014

Vecka 9

Hoppas att alla har haft ett riktigt skönt sportlov oavsett om ni har varit ute och rest, åkt skidor eller varit hemma.

Denna vecka ska vi arbeta med bokstaven Ö och övervintrande fåglar. Ta gärna med något till vår Ö-utställning.

Vi ska titta lite närmare på vilka fåglar som stannar kvar i Sverige på vintern och hur de klarar sig. Med hjälp av ”Läsfixarna” ska vi ska träna på att läsa faktatexter. Vi kommer att använda oss av spågumman som försöker förutspå vad texterna kommer att handla om, detektiven som reder ut nya begrepp och cowboyen som tar ut det viktiga och sammanfattar. Cowboyen blir en ny strategi som vi introducerar. Dessa strategier arbetar vi med för att fördjupa förståelsen för det vi läser. Vi ska också i detta tema skriva egna faktatexter, rita och göra fågelmat.

I matten fortsätter vi med att arbeta med addition. Nu ska vi försöka automatisera lilla addition. Ni får hem information om vilka strategier vi arbetar med så att ni kan hjälpa era barn. Denna vecka har inte barnen fått någon läsläxa men de får en matteläxa. Den är i form av ett spel. Tanken med spelet är att träna huvudräkning, så att additionen blir automatiserad. Spela gärna flera gånger några gånger i veckan och utmana varandra.

Denna vecka ska klassen få träffa Cecilia Altheden som är spec. ped. i matte. De ska få arbeta med lilla addition och 10-kompisar hos henne i matteverkstan. Vi går dit halvklassvis.

V.9
Skola
Fritids
Måndag


Aktivitet
Tisdag
Matteverkstad
Idrott
Utedag
Onsdag


Aktivitet
Torsdag
Matteverkstad
Idrottshall
Fredag
Läxa: Matte
Aktivitet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar