Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 7 februari 2014

Veckobrev v 7

Denna veckas tema har varit bokstäverna QYZX och det har inte varit några lätta bokstäver, men ni har varit fantasifulla och kommit på bra saker till vår bokstavsutställning.

Som ni nog redan har hört om, så hittade vi några mystiska ägg i tisdags.


Vi tog in äggen och funderade på vad de kunde komma ifrån och vad det var för några ägg.



Vi la dem i frysen och började rita äggen och fantiserade om hur fågeln som hade lämnat dem där kunde ha sett ut. Det blev väldigt fina fantasifulla fåglar.


Vi var ju nyfikna på vad som fanns inuti äggen. Vi tog olika saker på äggen som bakpulver, färg, socker, salt och varmt vatten för att göra hål. Barnen fick först ställa en hypotes på vad som skulle hända, sen testade vi. Salt och varmt vatten gjorde susen. Ut rann det röd vätska med mörka klumpar. Fantasin drog igång igen...



Vi har fortsatt hela veckan med att skriva en saga tillsammans. Barnen är nu i full gång med att illustrera sagan och göra var sin sagobok.
De har också börjat med att göra var sin fågel i papier maché.


Vi fortsätter i nästa vecka med samma tema och jobbar färdigt med olika saker inför lovet.

I matten har vi arbetat med addition. Barnen har mött Ada Addition och Linus Lika-med. Jag har namngett de matematiska begreppen och gett dem personligheter för att det ska bli lättare för barnen att komma ihåg dem och deras funktioner. Vi fortsätter med detta och tränar på att automatisera ”Lilla addition” (0-10 området). Vi blandar upp detta arbete med problemlösningar och att skapa egna mattekluringar som kamraterna ska försöka lösa.

I torsdags träffade vi musikpedagogerna från Musik i Syd. De spelade på instrument som de hade gjort av material från en byggaffär. Barnen fick sen göra två instrument. Vi ska träffa dem igen senare i vår och då ska barnen få spela på sina instrument tillsammans med dem.






På torsdag i nästa vecka kommer Sofie Bonniever som är hörselpedagog till oss för att berätta om hur viktigt det är att tänka på vad som händer när vi utsätts för buller och att det är viktigt att vara rädd om vår hörsel.

Skolan jobbar för hållbar utveckling och har haft Grön flagg i flera år. På fredag ska vi starta upp det nya projektet inom Grön flagg som är sopsortering. Det ska vi göra med en gemensam upplevelse på skolan.

Läxa: I veckans läsläxa har barnen fått ny stjärnläsaruppgift. Instruktion om det får ni med läxan. Läxan är till fredag.


v. 7
skola
fritids
Måndag Veckans bokstäver QYZX
aktivitet
Tisdag
Tema: ”Alla hjärtans dag och äventyret med fågeln Qzyxyz”
Idrott
Utedag
Onsdag Kör
aktivitet
Torsdag
Hörselpedagogen Sofie Bonniever besöker oss
Mu

Idrottshallen
Fredag
Grön flagg uppstart
Alla hjärtans dag
Läxan klar, läsläxa

aktivitet



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar