Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 28 februari 2014

Veckobrev v 9

Denna veckas bokstav har varit Ö. 

Här bildar barnen ett Ö

Vi har pratat om övervintrade fåglar. Då har vi tittat på vilka fåglar som stannar, varför de stannar och hur de klarar sig här på vintern. Vi har lyssnat på olika fågelläten och lärt oss en fågels olika kroppsdelar. Barnen har målat fantasifåglar och gjort fågelmat som de kan hänga ute. 

Lyssnar på fågelläten och målar fantasifåglar.


Nästa vecka ska vi träna på att läsa faktatext med hjälp av "Läsfixarna" och barnen ska få välja en fågel som de ska få lära sig mer om. Vi ska också prata om Fastlagsbullen, varför vi äter den.

Under veckan har barnen arbetat med addition i matte. Vi har tränat på att använda olika strategier. Det har vi gjort gemensamt genom att spela tärning och tänkt högt tillsammans. I matteverkstan arbetade de med 10-kompisar och lilla addition.

Nu börjar deras sagor kring deras fantasifåglar bli klara. När de har fixat färdigt med dem ska de få läsa upp dem för varandra. Arbetet känns mer meningsfullt om det finns mottagare.

Denna veckas läxa var ett mattespel där de skulle träna            huvudräkning. Nästa vecka får de en ny matteläxa. Det är kort med alla additionskombinationer i talområdet 0-10. Med hjälp av dessa kort ska de träna så de blir ännu säkrare. Ni får information med hur de ska träna. Den läxan är till fredag, De kommer också att få läsläxa till fredag.

Nästa vecka ska vi arbeta med bokstaven D så ta gärna med något till D utställningen.

På onsdag är det studiedag.

Nästa vecka ska vi göra strumpormar så ta med en trasig eller udda strumpa.

Hittills har vi samlat in 200 lock. Det är två träd! Härligt!
Vi vill be er att ni är noggranna när ni sköljer av locken. Tyvärr har inte alla varit det så det luktar i vår samling.

V.10 Skola Fritids
Måndag

Aktivitet
Tisdag
Idrott
Utedag
Onsdag Studiedag Aktivitet
Torsdag Matteverkstad Idrottshall
Fredag Läxa: Läs och Matte  Aktivitet



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar