Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 12 september 2014

Vecka 37

Som ni kan läsa i det förra inlägget så har vi gjort en hel del. Barnen är duktiga på att skriva om veckan så jag behöver bara göra några tillägg. 

I måndags hade vi brandövning. Det gick galant. Alla visste vad de skulle göra. Det känns bra.

I veckan har vi läst färdigt "På uppdrag i Uppåkra" Den slutade på ett märkligt sätt. Den mäktige Vitangir fick en mobil av Malte i utbyte mot att lämna Uppåkra by i fred. Vi använde oss av Läsfixaren "spågumman" för att spåna på vad han gjorde med den. Man kan ju fundera på vad som händer om en mobil dyker upp på vikingatiden!

Nästa vecka flyttar vi oss fram i tiden till för 100 år sedan. Vi kommer att titta på familjen, hus, kläder, arbete, skola, lek och kyrkans betydelse och jämföra med hur det är i dag. Vi ska läsa, titta på film, skriva och prova några gamla lekar.

I matten arbetar vi nu med tallinjen och hur man läser av den. Den kan vara indelad på flera sätt. Då får vi tränat 5 och 10 skutt också. Det kommer vi att fortsätta med i nästa vecka. Vi kommer också att arbeta med vikt. Halva klassen ska gå upp i matteverkstan och träffa Cecilia och arbeta med vikt där. Veckan därpå går den andra halvan dit.




Här tränar vi på lässtrategin "Spågumman". De förutspår handlingen genom att se på bilder och läsa rubriken. Sen läser de en bit , stannar upp och jämför om de förutspådde rätt, funderar vidare vad som kan hända, jämför det de läser med något de har hört eller upplevt själva. Denna strategi använder vi för att få en djupare förståelse för texten.


Man kan läsa på flera sätt. Ett sätt är att lyssna och följa med i texten. Samma strategier tränas här för att få en djupare förståelse.

På tisdag är det föräldramöte kl. 18.30. Ni är varmt välkomna.

På onsdag är det skoljoggen. Information om den har ni fått via mail. Barnen ska ha ombyte med sig och en vattenflaska. Ingen dusch denna dag eftersom hela skolan springer. 

På fredag är det simundervisning för fredagsgruppen.

Fredag är också Läxdagen. En stor stjärna till alla familjer. Barnen hade läst flitigt i veckan och var väl förberedda i fredags. Vi hade en härlig lässtund tillsammans. Fortsätt så så blir våra barn verkligen stjärnläsare.

Fritids vill meddela att det är många barn som har aktiviteter utanför fritidsverksamheten. I år är det väldigt många barn som ska skickas iväg och de gör det så gott de kan. Men då de har en egen verksamhet här så går den först och att ni måste ha överseende om de ibland missar att skicka någon. 



V.38SkolaFritids
MåndagMusik
TisdagSlöjd  
Föräldramöte 18.30

OnsdagSkoljoggen
TorsdagIdrott 

FredagLäsläxa
Bad fredagsgruppen


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar