Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 3 oktober 2014

Vecka 40

Denna vecka har vi arbetat med lite olika mattestrategier. Vi har tränat på tvillingtal och nästan tvillingtal. Dvs tal som 3+3, 6+6, 9+9 (tvillingtal) 3+4, 6+7, 8+9 (nästan tvilling). Genom att kunna tvillingarna kan man tänka på dem när det är nästan tvillingar och ta ifrån eller lägga till ett.

Vi har också arbetat med talens position. För att förstå positionerna har vi denna vecka arbetat med pengar. Genom att lägga upp enkronor för ental, tiokronor för tiotal, hundralappar för hundratal och tusenlappar för tusental.





När vi hade tränat tillsammans så fick de träna två och två. De fick kort med stora tal som t.ex. 3865 som de sen la upp med pengar.


Här spelar vi tärningsspel. De har fyra tärningar som de slår. Sen skriver de upp det högsta talet de kan få av tärningarna de slog. Den som fick högst tal vann.


Denna vecka har vi pratat om kroppsdelarna på engelska. Här leker vi en lek "Tap, tap ..." Man klappar två gånger och sen säger en en kroppsdel på engelska och alla ska peka på kroppsdelen.


I vårt tema "Förr och Nu" så har vi pratat om hur det var att gå i skolan och vad man lekte förr. Vi har läst och tittat på film. Ute provade vi på olika lekar. Det har blivit populärt att leka med snören.



Nästa vecka ska vi titta på hur Hjärup  ser ut i dag och prata om vad som behövs för att ett samhälle ska fungera i dag. Träffar ni någon äldre och barnen vill fråga hur det var när de var små så får de givetvis berätta det i skolan även om vi går vidare i vårt tema.

Vi har tränat på lässtrategin "Detektiven" och läst "Drakens håla". Den är så spännande och barnen är duktiga på att fundera på ord de inte riktigt förstår. De har också bra förklaringar på ord och uttryck de kan.

På badet arbetar barnen flitigt. I dag har de tränat på att flyta.






I dag har Krille kommit med i vår klass. Krille följer med veckans kompis hem en vecka. I hans ryggsäck finns en bok och lite andra saker som Krille äger. Varje fredag får ett barn i klassen bli kommande veckas kompis. De andra barnen säger en sak var som de tycker om hos sin kompis. Jag skriver ned det i boken. Krille och boken följer med hem. Under veckan som Krille är hemma hos ett barn så ska man skriva och rita om vad man hittar på i veckan. Det går bra att sätta in foto också. Under veckan ska vi vara extra omtänksamma mot veckans kompis. Krille måste komma tillbaka nästa fredag så vi kan få en ny veckans kompis.

Detta gör vi för att träna på att se varandra och säga positiva saker till varandra. Att vara veckans kompis och höra bra saker om sig höjer självkänslan. Samtidigt får barnen träna på att skriva med penna i boken.


Läxa: Vi fortsätter med läsläxan. Barnen läser på bra, det märks på fredagarna. Vi tar en paus med matteläxan denna vecka. De som inte hade gjort matteläxan denna veckan ska göra den till fredag.

V.41SkolaFritids
MåndagStudiedag
Tisdag  
OnsdagBad onsdagsgruppen
TorsdagIdrott 

FredagLäsläxa
Bad fredagsgruppen


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar