Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 10 oktober 2014

Vecka 41


 Denna vecka har vi arbetat med vad en mening är. Vi har pratat om hur den är uppbyggd och vad man måste tänka på för att det ska bli en hel mening. En mening är flera ord i en rad. Orden ska tala om något, som vem och vad. Den får inte lämna oss med en undran om vad som menas. Det ska vara mellanrum mellan orden. Första bokstaven på första ordet ska vara stor liksom första bokstaven i namn. Meningen ska avslutas med en punkt. Det är mycket att tänka på. För att träna på detta skriver vi till bilder. Här skriver de till bilder om Herr Jacob. Det är en lustig liten gubbe som råkar ut för både det ena och andra. Det är fyra bilder som barnen ska lägga i ordning så det blir en historia med början, händelse och slut.
I matte har vi arbetat vidare med positionssystemet. Här har vi sorterat tusentalen, hundratalen, tiotalen och entalen så att de kunde se att de följer ett mönster oavsett hur stort talet är. De skrev ned talen för att träna på att skriva siffrorna också. Vi har spelat en del spel också för att få en större förståelse.


På idrotten tränade de takt. Åsa slår här på trumman och de ska klappa händerna i samma takt. De fick prova att blunda och göra samma sak. Därefter var det dans. De var väldigt spännande med dans. Fösta tränade de en och en sen med valfri kompis och tillslut pojke-flicka. Det sista momentet var väldigt spännande och barnen var väldigt noga med att jag inte fick visa några bilder på det. På barnens eget blogginlägg valde de ut vilka bilder som fick visas.


I vårt tema Hjärup förr och nu så har vi kommit fram till hur det ser ut i Hjärup nu. I tisdags gick vi ut och fotograferade viktiga, för barnen, platser. Här är en grupp vid dammen. Vi har en Hjärupskarta där vi ska sätta upp fotona runt om och dra streck till den plats där bilden är tagen.


 Vi ska vidare i vårt tema prata om vilka samhällsfunktioner vi behöver och bygga upp en stad. Vi skulle behöva mjölk/juicekartonger och wc rullar till vårt bygge. Barnen kan ta med sig det i nästa vecka.


                                    I dammen vid Hjärupslundskolan hittade vi stora kräftor.

I veckan som kommer får vi besök av Christina Haugen (Fridas mamma) som ska berätta om sitt yrke och om vad som händer från det författaren har skrivit till vi har en bok i handen. Är det fler föräldrar som vill komma och berätta om sina yrken så hör av er. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Det är kul att höra och barnen blir så stolta.

På måndag och tisdag 14.00-17.30 finns det möjlighet att få sina barn fotograferade i ett av klassrummen som vetter mot matsalen. Ni följer era barn själva dit.

Vår krokodil Krille har flyttat hem till en annan klasskamrat denna vecka.

Läxa: Läs 15 minuter fyra gånger i veckan och träna på addition alt. subtraktion (övningspapper).

V.42SkolaFritids
Måndag

TisdagFöräldrabesök
OnsdagBad onsdagsgruppenLekplats
TorsdagIdrott 

FredagLäxa, läs och matte
Bad fredagsgruppen


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar