Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 16 januari 2015

Vecka 3

På måndagarna när vi pratar om vad vi ska göra i veckan skriver barnen ned vad de behöver träna på med t.ex klockan, läsningen och i att skriva. Varje fredag tittar vi tillbaka på veckan och funderar på tillsammans vad vi har tränat på. Denna vecka tog barnen upp att de hade tränat på balans på gympan, dykt och tagit simborgarmärket på badet, klockan i matte, läst faktatexter, lärt sig lite om rymden, skriva, haft Diamntjakten i läxa och tränat på att kommunicera. Utifrån detta skriver två barn i bloggen. Var och en funderar på hur arbetet har gått i veckan och alla utvärderar själv sitt eget lärande med hjälp av smilisar. Detta arbete gör dem mer delaktiga och medvetna om vad de tränar och vad de behöver träna på. De ser också framgångar i sitt lärande. 

Alla har utvecklat sina kunskaper om klockan denna vecka. Flera har sagt "jag trodde inte att det var så lätt". På föräldramötet kommer jag att visa hur vi arbetar med klockan och ni föräldrar får möjlighet att prova på materialet vi använder. Här ser ni en del av materialet. Öva gärna på klockan hemma. Använd er gärna av klockövningarna på elevspel.se 







Denna vecka har vi tränat på färger på engelska. Det gjorde vi i form att spela memory.



I tema Rymden har vi skrivit faktatext om Big Bang och gjort fina bilder.  Nästa vecka ska vi prata och läsa om myter kring universum och jordens födelse.

I nästa vecka kommer vi att fortsätta att arbeta med klockan, läsa faktatexter, skriva fint, kommunikation och läsförståelse.

På onsdag är ni hjärtligt välkomna på föräldramöte kl.18.30. Det är möte endast i klassrummet, d.v.s.inget i matsalen.

Vi kommer att berätta lite om:

  • terminens arbete
  • läsläxan
  • utvecklingssamtalen och skriftliga omdömen
  • Vklass funktioner 


Ni ska få prova matte material.

Har ni något ni vill ta upp och diskutera så meila mig.




V. 4SkolaFritids
Måndag

Idrottshallen
Tisdag



OnsdagBad
Föräldramöte 18.30
Lekplats
TorsdagIdrott
Läxa


FredagBad


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar