Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 30 januari 2015

Vecka 5

I måndags tågade vi iväg alla 2:or till tågstationen för att skicka iväg Knut Krokodil på äventyr. Precis som i boken Diamantjakten bestämde vi oss för att prova att skicka iväg ett gosedjur för att se om vi får hälsningar från olika ställen i Sverige. 


 På stationen träffade vi på en kille som tog hand om Knut. Han tog tåget mot Helsingborg.


 Här vinkar han till oss innan han stiger på tåget.


Vi står på andra sidan och vinkar.



Det dröjde inte många timmar förrän vi fick mejl från Knut. Han hade fått följa med till skolan på Ring Knutstorp i Kågeröd. Där hade han fått prova go-cart (foto i barnens blogginlägg) och att sitta i en racerbil.  


 Lite senare på dagen hade han fått pizza och en keps.


Sen hade han blivit satt på tåget mot Ystad. I Lund hittade två nya honom och skickade meil där de berättade att Knut saknade oss men inte matten. Vi som har så rolig matte, sa barnen. Knut fick läsa en bok på tåget. Nu är det tre dagar sen vi har hört från honom. Men vi hoppas att vi snart hör något igen. Tanken med detta är att vi ska titta på kartan och se hur Knut reser och att sen skriva om hans resa.

När Vi arbetade med läxan i torsdags så fick de sitta två och två och ställa frågorna till varandra. Därefter läste de högt för varandra de två kapitel de hade tränat på hemma. Här ser ni hur det läses i alla hörn i klassrummet. Det är inte helt lätt att skriva frågor på texten så barnen ville ha Reporten i läxa till nästa vecka också. Så då gör vi så. De ska läsa två nya kapitel och skriva två frågor där svaren finns i texten och två frågor på något som de själva undrar över i texten.


I vårt rymdtema har vi arbetat kring stjärnor och stjärnbilder. Vi fortsätter arbetet med stjärnbilder nästa vecka.

I matten har vi nu arbetat med klockan i tre veckor. Alla har fått en bättre kunskap i att läsa av klockan. Fortsätt hemma att hålla liv i denna kunskap. Nästa vecka ska vi börja med att repetera additionstal som 23+45= och hur man tänker i flera led. Sen kommer vi att räkna dessa tal i algoritmer  23
                +45

I nästa vecka börjar vi utvecklingssamtalen. Om ni inte har bokat er så var snälla att göra det så fort som möjligt så att jag kan planera upp tiden. Barnen kommer att få med sig hem underlag inför samtalen som ni kan titta på där hemma.


V. 6SkolaFritids
Måndag

Idrottshallen
Tisdag

Utedag

OnsdagBad


TorsdagIdrott
Läxa
Idrottshall

FredagBadIdrottshall


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar