Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 20 mars 2015

Vecka 12

Största och häftigaste händelsen denna vecka är så klart solförmörkelsen. Veckans KAK handlade givetvis om solförmörkelse. Vi har pratade, tittade på filmer och förklarade på flera sätt. Barnen antecknade och ritade. Fråga dem vad de minns.

När det väl var dags för solförmörkelsen försökte vi genom fönstret använda en stor stark lupp och ett papper för att reflektera solförmörkelsen på pappret. Tyvärr var det för mulet för att det skulle synas tydligt. Men vi hade tur att molnen skingrades lagom mycket för att vi skulle kunna använda en CD skiva och faktiskt se det direkt när den nästan var täckt med moln igen. Jag lovar att vi var väldigt försiktiga och barnen var mycket duktiga på att bara titta som hastigast när vi sa att det gick bra. Jag lyckades fotografera det också så vi tittade på fotona på smartboarden.


I veckan ska ni har fått ett mail där jag skickade filmen där ert barn berättade om hur månen och jordens kretsar runt solen. Jag hoppas alla har fått det. Om inte så hör av er. 

Som ni ser på barnens blogginlägg så har vi i dag Rockat sockor. Vi har pratat om att alla är vi olika men har lika värde och att olikheter är härligt och är en styrka.

I matte har vi arbetat med addition med växling. De börjar bli duktiga på det nu. När vi jobbar med problemlösningar så använder vi oss av miniwitheboarden och olika material för att klura ut lösningarna. Här ser ni några olika sätt barnen har använt.




Varje morgon ansvarar ett barn för presentationen av dagen. De skriver upp dag, datum, år, namnsdag, temperatur och sätter upp bilder för dagens planering. Sen presenterar de dagen för de övriga. Bra träning i att stå inför klassen och berätta samtidigt som de får stenkoll på dagens arbete.


Nästa vecka ser lite annorlunda ut. På fredag ska vi har påskpyssel halva dagen och på eftermiddagen är det "Scenen är din". Där uppträder elever från åk 3-5. Vi är inbjudna att titta på. Detta innebär att det inte är någon simundervisning på fredag utan ALLA simmar på ONSDAG. "Scenen är din" håller på till 14.00. Vi är i idrottshallen om ni hämtar dem tidigare.


V. 13SkolaFritids
Måndag

Idrottshallen
Tisdag

Utedag

OnsdagBad för ALLA


TorsdagIdrott
Läxa
Idrottshall

FredagPåskpyssel
Scenen är din
Krille
Idrottshall


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar